Menu
Ajax-jeugd nog niet uitgevoetbald

Ajax-jeugd nog niet uitgevoetbald

De Ajax-profs die niet geselecteerd zijn voor een nationaal elftal genieten inmiddels van een welverdiende vakantie. Zover is het nog niet voor de jeugdelftallen van Ajax. De A1, B1 en D3 (foto) spelen nog een heuse finalewedstrijd. Andere jeugdploegen sluiten het seizoen 2009 – 2010 af op een toernooi.

De A1, het vlaggenschip van de Ajax-jeugdopleiding, speelt zaterdag 5 juni de bekerfinale voor A-junioren. In het Zuid-Limburgse Susteren is de A1 van PSV vanaf 16.30 uur de tegenstander. De A-junioren moeten het in de finale stellen zonder trainer Frank de Boer. De Ajacied heeft ‘elders’ verplichtingen, als assistent-bondscoach van Oranje. Bob de Klerk neemt in deze afsluitende fase van het seizoen de honneurs waar bij de A1. Houd de Ajax-website in de gaten voor een uitgebreid verslag van de bekerfinale!

Ajax B1 en Sparta B1 strijden op dezelfde dag om de Supercup. De ploeg van trainer Robin Pronk legde dit seizoen beslag op de landstitel voor B-junioren. De Spartanen bekroonden een goed seizoen met bekerwinst. Op het terrein van JSV Nieuwegein begint de Supercupwedstrijd om 14.30 uur.

De D3, dit seizoen de eerste kampioen van de jeugdopleiding, speelt ook nog een heuse finale. De finale om de Supercup gaat tussen de Ajacieden van Eddie van Schaick en Haarlem D1. Ook deze Supercupfinale wordt zaterdag vanaf 14.15 uur gespeeld op het terrein van JSV.

Komend weekeinde geven verschillende jeugdelftallen acte de presence op toernooien. Een overzicht van welke jeugdelftallen komend weekeinde waar aan het werk te zien zijn:

Ajax E1 neemt vanaf vrijdag (tot en met zondag) deel aan het Internationaal Toernooi Mallorca Spanje 2010. Tegenstanders zijn onder meer Arsenal, Schalke ’04, Real Betis en Everton.
• De E3 is zaterdag aan het werk te zien op het Internationaal Toernooi FC Den Bosch. De Ajacieden treffen in Den Bosch onder meer de leeftijdgenoten van Sparta Rotterdam, Lierse SK, VVV-Venlo en FC Eindhoven.
• De D2 geeft zondag acte de presence op hetzelfde toernooi in Den Bosch. De Ajacieden staan deze dag onder meer tegenover RBC, Sparta Rotterdam, Roda JC, MVV en VVV-Venlo.
• De Ajacieden uit de F1 nemen zaterdag deel aan het Internationaal Tijsterman Toernooi van KFC. Tegenstanders zijn onder meer Zaandijk, Everton, RCZ en gastheer KFC.

De jeugdelftallen van Ajax sluiten het seizoen tradioneel af met de Vanenavond. Deze vindt dinsdag 8 juni vanaf 17.00 uur plaats op de Toekomst. Dinsdag wordt onder meer ook het Talent van de Toekomst gehuldigd. Na de zomerstop beginnen de eerste jeugdploegen eind juli weer met trainen.

Bekijk hier het complete programma voor komende week plus alle uitslagen

Foto en tekst: Ajax.nl