Menu
Ajax-jeugd officieus al begonnen

Ajax-jeugd officieus al begonnen

Hoewel de meeste jeugdspelers allemaal nog op vakantie gaan, heeft een aantal van hen de eerste trainingen van het nieuwe seizoen er al op zitten. Net als afgelopen seizoen hebben de nieuwe teams van Ajax D1, E1, E2, E3 en F1 de afgelopen dagen een kennismakingsweek op sportcomplex de Toekomst gehad. Jeugdtrainer Casimir Westerveld legt uit waarom.

Als de nieuwe pupillenteams zich in augustus weer bij Ajax melden voor het nieuwe seizoen kunnen ze de kennismaking overslaan. De voorstelronde was namelijk deze week al, in het staartje van het inmiddels afgelopen seizoen. Westerveld: ,,Voor veel jonge spelers is het toch altijd spannend als ze naar een hoger team gaan. Om die spanning vast iets weg te nemen, is deze week heel handig geweest. Vanzelfsprekend hebben we weinig aan conditietraining gedaan, maar juist de nadruk op spelvormen en kennismakingsoefeningen gelegd. Daardoor weten ze nu al goed wie straks hun nieuwe teamgenoten zijn. Ook zijn ze de afgelopen dagen alvast vertrouwd geraakt met hun trainer van volgend seizoen.”

De meeste jeugdteams starten begin augustus de officiële voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Ajax A1 bijt 18 juli het spits af. Het hoogste jeugdelftal van Ajax geniet sinds de Vanenavond van de zomerstop. Ook de D-, E- en F-pupillen kunnen dit weekend officieel de vakantie inluiden. Westerveld: ,,Na de vakantie kunnen we dan direct op een goede manier met de trainingen beginnen. Vorig jaar is dat heel goed bevallen. Hopelijk is dat straks in augustus opnieuw zo.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/ Gerard van Hees