Menu
Ajax-jeugd strijdt om hoofdprijzen

Ajax-jeugd strijdt om hoofdprijzen

Ajax B1 en Ajax D1 spelen zaterdag nog voor hoofdprijzen. De kampioenen van trainer Orlando Trustfull gaan de strijd aan met Sparta Rotterdam B1 om de Super Cup. De D-pupillen van Casimir Westerveld spelen om de landstitel.

Ajax D1 werd dinsdag 22 mei kampioen van de eerste divisie A. Op een zomerse avond in Alphen a/d Rijn eindigde het beslissingsduel met Feyenoord/Excelsior D1 in 1-1. Ook na de verlenging stond die stand nog op het bord. Volgens de reglementen werden daarna geen strafschoppen genomen. Ajax D1 werd daardoor op basis van het doelsaldo in de competitie kampioen.

Aanstaande zaterdag strijdt het team van trainer Casimir Westerveld vanaf 13:30 uur in Elst om het landskampioenschap. De eerste opponent is PSV. Wint Ajax de wedstrijd dan speelt de ploeg om 15:30 uur tegen NEC. Wordt er verloren dan staat de Nijmegense ploeg al om 14:30 uur op het schema. De D1 speelde afgelopen Pinksterweekeinde in België op het Bassveldetoernooi. FC Barcelona won het toernooi voor spelers onder de 13. Ajax won zijn finalewedstrijd om de vijfde plaats na strafschoppen van Standard Luik. Het enige duel dat de Amsterdamse talenten verloren was dat tegen de latere winnaar FC Barcelona.

Ajax B1 hengelde de landstitel op 24 april binnen. Het team van Orlando Trustfull won thuis met 4-1 van de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam. Dankzij de zege kon de B1 niet meer ingehaald worden door nummer 2 sc Heerenveen/Emmen. Na het winnen van de AEGON Future Cup en het kampioenschap kan de B1 een derde grootse prestatie aan het seizoenstotaal toevoegen.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst