Menu
Ajax-jeugd succesvol tijdens Pinksteren

Ajax-jeugd succesvol tijdens Pinksteren

De jeugdelftallen van Ajax hebben goede resultaten behaald tijdens de verschillende pinkstertoernooien. Ajax C1 (foto), D2 en F1 wonnen zondag en maandag allemaal het toernooi waar ze aan deelnamen. Ajax B1 verblijft momenteel in Madrid. Het team van trainer Robin Pronk had een slechte start met twee nederlagen tijdens het openingsweekend van de Junior World Cup.

De D2-pupillen van Ajax schreven zondag op Eerste Pinksterdag het toernooi van RKZVC op hun naam. Het team van trainer Heini Otto was op Sportpark De Greune Weide in Zieuwent de sterkste in hun leeftijdscategorie. Naast Ajax deden ook PSV, FC Twente, RSC Anderlecht, Bayer 04 Leverkusen, Arsenal, Sparta Praag en Manchester City aan het internationale toernooi mee.

Op Tweede Pinksterdag kroonden ook Ajax C1 en F1 zich tot pinksterkampioen. De C1 van Ajax won het VVV Top toernooi voor C-junioren. Op het complex van Venlosche Boys liet Ajax in poule C TSG 1899 Hoffenheim, NEC/FC Oss en SV Blerick achter zich. Op de finaledag rekende het team van trainer Michel Kreek met de overige deelnemers af. Naast Ajax en gastheer Venlosche Boys behoorden onder meer ook de jeugdteams van FC Bayern München en Fulham FC tot het deelnemersveld.

Het jongste jeugdteam van Ajax was Tweede Pinksterdag eveneens succesvol. Tijdens het Super F-toernooi bij SC 't Gooi veroverde het team van trainer Dennis de Haan de eerste prijs. Naast Ajax deden onder andere ook Lochem, Sparta Nijkerk en gastheer SC ’t Gooi mee.

De B1 van Ajax verblijft momenteel in Madrid. Het team van trainer Robin Pronk doet in de hoofdstad van Spanje mee aan de Junior World Cup. Het pinksterweekend verliep teleurstellend voor het U17-team Ajax. De eerste wedstrijd tegen FC Barcelona werd zondagavond met 3-2 verloren. Maandagavond was het Braziliaanse SC Corinhians in de tweede wedstrijd met 1-0 te sterk voor de B1.

Woensdagavond neemt Ajax B1 het op tegen de leeftijdsgenoten Atletico Madrid. Als Ajax niet bij de eerste twee in de poule eindigt, vliegt het donderdag weer terug naar Amsterdam. Diezelfde avond staan de beide halve finales gepland voor de nummers 1 en 2 van beide poules. De finale is zondagavond om 20:00 uur in Madrid.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst