Menu
Ajax-jeugd trekt door stad en land

Ajax-jeugd trekt door stad en land

Nu de competities grotendeels zijn gespeeld, op nog zeer mooie kampioensduels van de C1 en D1 na, zijn de jeugdspelers van Ajax met hun team te zien in aansprekende toernooien door het land en over de grens. Een overzicht.

Ajax A1 zal zijn opnieuw verworven status als landskampioen eer aan proberen te doen tijdens het populaire Terborg Toernooi. Het team van trainers Fred Grim en Ronald de Boer bijt het spits op vrijdag 18 mei af met een duel met China U-19. In de poulefase volgen zaterdag nog het Braziliaanse Cruzeiro en De Graafschap. Zondag is de finaledag.

Voordat Ajax D1 het in het duel om het landskampioenschap gaat opnemen tegen Feyenoord, speelt dit team vanaf Hemelvaartsdag een groot toernooi in het Zweedse Solna, waar wordt gestreden om de Lennart Johansson Academy Trofee. Op dezelfde dag gaan de twee jongste jeugdteams naar Fortuna Wormerveer, waar wordt gestreden tegen onder andere Club Brugge en Borussia Monchengladbach. Ajax E2 doet mee aan het jeugdtoernooi bij SO Soest. De D2 meldt zich een week later in Zieuwent voor een groot internationaal jeugdtoernooi onder 12 jaar, waaraan ook PSV, Twente, Feyenoord, Bayer Leverkusen, PAOK Saloniki, Anderlecht, Zenit en Arsenal aan deelnemen. Ook de D1 (België) en C1 (Maarssen) zullen zich op de toernooien willen waarmaken. De F1 gaat op 28 mei naar ’t Gooi in Hilversum.

In het eerste weekeinde van juni zijn liefst zes jeugdploegen op stap. Ajax A1 speelt in eigen stad op het Copa Amsterdam toernooi, Ajax B2 verdedigt zijn titel bij het vijftiende SV Blerick Top B-toernooi. Kampioen Ajax C1, dat op Hemelvaartsdag tegen PSV om de landstitel speelt, gaat naar Marveld, de C2 naar Twente, de E1 is ook bij VCH en Ajax D2 zal zich naar Milaan begeven voor het internationale toptoernooi van AC Milan. Ajax E1 speelt op 8 juni bij Warwick en Ajax F1 zal op het Super F-toernooi van KFC proberen te schitteren. De prijzenkast op de Toekomst kan de komende weken dus nog aardig bijgevuld worden.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst