Menu

Ajax-kids op bezoek bij de Graafschap Superboertjes

Zondag 4 november jl. meldde een aantal Ajax-kids zich bij stadion De Vijverberg. Het stadion van De Graafschap. Niet alleen voor de wedstrijd De Graafschap – Ajax, want deze Ajax-kids hadden een speciale taak. De Ajax Kids Club had namelijk een bijzondere uitnodiging uit Doetinchem ontvangen: of wij elf Ajax-kids konden vinden om de Ajax-spelers het veld op te begeleiden. Tuurlijk.

Om 13.30 uur waren alle Superboertjes en Ajax-kids aanwezig en was het de hoogste tijd om naar de kleedkamers te gaan. Hier hingen de shirts van De Graafschap en Ajax al klaar. Bij het zien van de echte wedstrijdshirts werden de Ajax-kids toch wel een beetje zenuwachtig en stilletjes zocht iedereen plekje.

Na een korte uitleg werd het tijd om het Ajax-tenue aan te trekken. Kousen en mouwen moesten worden omgeslagen en veters gestrikt, maar alle Ajax-kids zagen er prachtig uit in Ajax-tenue! Nog éénmaal werd er geoefend voor de foto: bij welk teken er geknield moest worden en wanneer iedereen weer omhoog mocht komen.

Toen was het tijd om naar de spelerstunnel te gaan. Hier moest worden gewacht op de spelers en scheidsrechters. Niemand wist van tevoren met welke Ajacied hij het veld op zou komen omdat de Ajax-spelers nu eenmaal nooit in een vast volgorde staan. De Ajax-trainers kwamen als eerste de spelerstunnel in.

Co Adriaanse babbelde ontspannen met de Ajax-kids. Hij hoopte dat deze “mascottes” geluk zouden brengen. Ineens klonk het geluid van noppen op de tegels en daar kwamen de spelers de hoek om. Met de scheidsrechters voorop liepen de Ajax-kids aan de hand van de spelers het veld op.

Het oefenen was niet voor niets geweest, want iedereen knielde keurig op tijd voor de foto met de selectie. Na de foto zat het optreden van de Superboertjes en Ajax-kids er op. Onder luid applaus verlieten de Superboertjes en de Ajax-kids het veld. Snel werd er omgekleed om de rest van de wedstrijd te bekijken.

De Graafschap Superboertjes, hartelijk bedankt voor de uitnodiging en de warme ontvangst op De Vijverberg!