Menu

Ajax-kids op bezoek bij FC Den Bosch

Sergio Rijnders, Frans Pigmans, Robin Marechal en Melissa Reuser waren de "Lucky" kids Zij speelden namens de Ajax Kids Club het dribbelspel in de rust van de wedstrijd FC Den Bosch - Ajax.

De vier Ajax-kids bekeken de eerste helft van de wedstrijd vanaf de tribune en zagen hoe Andy van der Meyde de 0-1 op het scorebord zette. Een kwartier voor het einde van de eerste helft was het tijd om om te kleden.

De vier hesen zich in het officiele wedstrijdtenue van de Ajax Jeugd. Veters werden gestrikt, sokken voor de laatste maal opgetrokken en bij sommigen werd de broek nog een keer extra omgeslagen. De spelregels werden nog 1x uitgelegd en iedereen kreeg te horen wanneer hij of zij aan de beurt was.

Samen met de deelnemers van FC Den Bosch liep het viertal door de spelerstunnel en ze kwamen niemand minder dan...Ferdi Vierklau tegen! Robin kon zijn geluk niet op: Vierklau is namelijk zijn favoriete Ajax-speler.

Op het veld werden snel de pillonnen klaargezet en toen de stadionspeaker de namen omriep, was het tijd om te beginnen. Jammer genoeg lukte het de Ajax-kids niet om te scoren, maar het leek wél alsof ze hadden gewonnen!

Als echte winnaars liepen alle deelnemers de ereronde rond het veld en namen het applaus in ontvangst. Na de ereronde was het tijd voor de teamfoto. Langs het veld moesten de Ajax-kids wachten totdat alle Ajax en Den Bosch spelers weer op het veld waren. Eén Ajacied had de aanwezigheid van de vier Ajax-kids op het veld opgemerkt: Ronald Koeman!

De Ajax-trainer schudde alle deelnemers joviaal de hand. Voor de vier Ajax-fans kon de middag niet meer stuk, of zoals Sergio zei: ,,Hier heb ik nu altijd van gedroomd. Ik wilde zo graag een keertje voor Ajax op het veld staan. Nu is eindelijk mijn droom uitgekomen".