Menu

Ajax-kids scoren bij FC Twente

Zaterdag 8 september was het zover, de allereerste "uitwedstrijd" van de Ajax Kids Club. Vier 'lucky' leden gingen op bezoek bij de kids club van FC Twente. Het was een bijzondere avond omdat de Ajax Kids Club mocht meedoen aan de allereerste rustactiviteit van de FC Twente Kidsclub: de shoot out.

Ajax Kids Club-leden Niels Bijen, Guido Jebbink, Kevin Kamphuis en Danny Girjasing moesten zich om 18.30 uur melden in het "Proathoes" van het Arke Stadion. Na een hartelijke ontvangst door de FC Twente Kids Club was het tijd voor het viertal om het Ajax-tenue aan te trekken.

Nadat ze zich hadden omgekleed, volgde een korte instructie over de spelregels van de shoot out en mochten ze plaats nemen op de tribune om de 1e helft van de wedstrijd FC Twente - Ajax te kijken. De eerste helft vloog om want ineens stonden de vier samen met de Twente-kids te wachten in de catacomben van het Arke Stadion. In de hal bij de kleedkamers moest er even worden gewacht, maar dat vonden de Ajax-kids absoluut niet erg want de hele selectie kwam langs!! Ieder Ajax-speler was verrast om het viertal in Ajax-tenue te zien staan en de succeswensen van de selectie waren meer dan welkom. Toen was het tijd om het veld op te gaan en het spel te spelen.

Alle kinderen moesten proberen om zo snel mogelijk om de pilonen dribbelen en de serie afmaken met een schot op het doel. Het viertal was succesvol want elke schot op het doel was raak! De Twente-kids deden het ook heel goed en ook zij scoorden alle punten. Beide teams eindigden gelijk!

Na afloop van de serie mochten de Twente en de Ajax-kids een ereronde lopen rond het veld en het applaus van het publiek in ontvangst nemen. Nog even op de foto en daarna snel terug naar de tribune om de rest van de wedstrijd te kijken. Het was een fantastische avond en een hele bijzondere belevenis om op het veld bij FC Twente te mogen staan.