Menu

Ajax-kids scoren ook op het strand

Op het zonovergoten strand van Scheveningen vond afgelopen vrijdag 26 juli Beach Kids Day plaats. Ook dit jaar deed de Ajax Kids Club met zes teams mee en? haalde opnieuw een paar bekers naar Amsterdam!

Ondanks de hitte en het zware zand waren er Ajax-deelnemers die iedere wedstrijd moeiteloos het net wisten te vinden. De bijna 7-jarige Joël Fleur scoorde iedere wedstrijd en eindigde op totaal 8 doelpunten!!! Het was dan ook niet zo gek dat de beide Ajax-teams in de leeftijdscategorie 5 t/m 7 jaar tegenover elkaar stonden in de finale!

Ook de 8 t/m 10 jarige Ajacieden hadden veel succes. Ook deze finale werd gespeeld tussen Ajax 1 en Ajax 2. De finale eindigde onbeslist en een strafschoppenserie moest de uiteindelijke winnaar aanwijzen. Ajax 1 bleek iets koeler te zijn in de afronding en zij mochten de beker in ontvangst nemen.

De 11 t/m 13-jarigen hadden het moeilijk want het deelnemersveld bleek erg zwaar te zijn. De tegenstanders waren erg goed, toch wisten de oudste Ajax-kids zich goed staande te houden met mooi combinatiespel én goed teamwerk. Dat leverde niet alleen mooie momenten op maar uiteindelijk ook de 3e en 4e plaats!

Vrijdagochtend vroeg meldden de Ajax Kids Club-deelnemers zich en ontvingen hun ‘wedstrijd t-shirt’. Zelfs het feit dat dit t-shirt voor sommigen veel te groot was, kon de pret niet drukken. Er werd kennis gemaakt met de teambegeleiders en ook het speelschema werd uitgebreid bestudeerd door zowel ouders als deelnemers. Om 10.00 uur werd er afgetrapt voor de eerste wedstrijd en het toernooi was begonnen!

De hele ochtend werd er gebikkeld want spelen op zand is loodzwaar en vermoeiend, zeker met dit mooie weer. Gelukkig kon er door-lopend worden gewisseld en stond er voor iedere deelnemer een lekker, koud sportdrankje klaar.

Naast de gewone prijsuitreiking, was er ook een Ajax Kids Club-uitreiking. In iedere leeftijdscategorie werd de beste speler en topscorer gekozen. De winnaars mogen in de rust van een thuiswedstrijd in de competitie hun kunsten laten zien in de Amsterdam Arena. De winnaars zijn:

Topscorers Beste Spelers
Joël Fleuren 5 t/m 7 jr. Jessie Meertens 5 t/m 7 jr.
Ted de Man 8 t/m 10 jr. Justin Groote 8 t/m 10 jr.
Arie van Egmond 11 t/m 13 jr. Mark van Koppen 11 t/m 13 jr.

Voor Marco Berhuijs verliep het toernooi iets minder leuk. Hij moest al in de eerste wedstrijd geblesseerd het veld verlaten. Na afloop van het toernooi bleek dat zijn voet ernstig gekneusd is. Ook namens de spelers en technische staf wensen we hem heel veel beterschap toe!