Menu

Ajax-kids succesvol op Beach Kids Day

Vrijdag 20 juli werd voor de 2e keer Beach Kids Day georganiseerd, hét strandvoetbaltoernooi voor alle kids clubs in Nederland. De Ajax Kids Club nam dit jaar voor de 1e keer deel en niet zonder succes!

De Ajax Kids Club mocht met het maximum aantal teams, verdeeld over 3 leeftijds-categorieën, deelnemen aan Beach Kids Day. Het toernooi kende een zeer sterke bezetting. Zo moesten de Ajax-kids het opnemen tegen onder andere PSV, Feyenoord, Vitesse en FC Utrecht. Het beloofde een spannende dag te worden en dat werd het ook!

Ondanks de harde zeewind arriveerden de eerste leden al om 09.00 uur op het strand van Scheveningen. Sommigen een beetje zenuwachtig, maar allemaal duidelijk herkenbaar aan hun Ajax-kleding. Want vandaag zouden ze Ajax vertegenwoordigen en dát mocht iedereen zien. Het was duidelijk de Ajax-kids waren er klaar voor!

De jongste Ajax-kids waren als eerste aan de beurt en speelden hun eerste wedstrijd tegen Sparta. En hoe! De einduitslag van deze wedstrijd was 5-0. Dat beloofde nog wat voor de rest van het toernooi...

Onze andere Ajax-teams deden bepaald niet onder voor de jongste Ajax-teams. Want ook de beide teams in de leeftijdscategorie 8 t/m 10 jaar wisten hun 1e wedstrijd met winst af te sluiten. De Ajax-kids die in hoogste leeftijdscategorie 11 t/m 13 jaar uitkwamen, hadden zwaar geloot tegen PSV en verloren net hun 1e wedstrijd. Jammer, maar heel goed gespeeld.

Tussen de wedstrijden door deden alle teams ook nog eens mee aan de Penalty Contest. Grote uitblinker hierbij was de Ajax-mascotte Justin Groote. Ondanks het feit dat Justin niet mee kon voetballen, schoot hij de bal onhoudbaar in de kruising.

Aan het eind van de dag werd de balans opgemaakt en was het tijd voor de prijs-uitreiking. Alle teams werden bij elkaar geroepen en vol spanning wachtte iedereen af. Gelukkig hielden ze ons niet al te lang in spanning en werden de prijswinnaars bekend gemaakt.

De twee Ajax-teams in de leeftijdscategorie 5 t/m 7 jaar werden ongeslagen kampioen! Team 1 in de leeftijdscategorie 8 t/m 10 jaar behaalde de 3e plaats en team 2 in dezelfde leeftijdscategorie werd 2e! Dit team won ook nog eens de Penalty-bokaal! In de leeftijdscategorie 11 t/m 13 jaar werd team 1 3e en team 2 behaalde een mooie 6e plaats. In het overall klassement behaalde de Ajax Kids Club de 2e plaats. Een prachtig resultaat van een fantastische sportieve dag.

Na de prijsuitreiking wachtte de Ajax-deelnemers nog een verassing, want er vielen nog meer prijzen te winnen. In iedere leeftijdscategorie werd door de begeleiders een topscoorder en beste speler gekozen. De winnaars hiervan kregen twee kaarten voor de eerste thuiswedstrijd van Ajax én staan in de rust ook nog eens op het veld voor het dribbelspel!!!!

De winnaars zijn: Topscorers Beste spelers Joey Emmerink Tony Bergsma Bryan van Deursen Stefan Bakker Sander Redel Daniël van Os