Menu
Ajax-kleding naar Nicaragua

Ajax-kleding naar Nicaragua

Stichting WereldOuders heeft donderdag een aantal dozen kleding van Ajax gekregen. Ambassadeur Tim Immers kwam de trainingskleding van vorig seizoen ophalen in de Amsterdam ArenA. Half oktober reist hij naar Nicaragua om namens WereldOuders de weeskinderen blij te maken met de oude tenues van Ajax.

Immers was blij met de dozen vol Ajax-kleding en ballen. ,,Hier gaan we de weeskinderen in Nicaragua heel blij maken”, sprak de tv-presentator nadat hij de kleding in ontvangst nam. ,,Ik ben Ajax hier heel dankbaar voor.”

Stichting WereldOuders zet zich in voor weeskinderen in verschillende landen in Latijns-Amerika. De kinderen worden tijdens hun hele jeugd begeleid door de stichting die in Nederland fondsen werft voor de organisatie Nuestros Pequeños Hermanos in Latijns-Amerika. ,,Dankzij die hulp kunnen de kinderen zich ontwikkelen en een kansrijke toekomst tegemoet zien. Er zijn kinderen bij die uiteindelijk zelfs dokter of advocaat worden. En dat allemaal mede dankzij de hulp van WereldOuders. Daarom vind ik het ook zo mooi om me voor dit goede doel in te zetten.”

Als ambassadeur van WereldOuders zag hij onlangs met eigen ogen wat de stichting allemaal doet in Nicaragua. ,,We waren daar vlak na het WK, dus ook in Nicaragua waren alle kinderen nog helemaal in de ban van voetbal. En in het bijzonder van het Nederlands elftal, dat merkten we goed toen we zeiden dat we uit Nederland kwamen. Oranje was daar echt ‘hot’ nadat ze Brazilië hadden uitgeschakeld en later de finale haalden.”

Immers vervolgt: ,,Na dat bezoek heb ik met Ajax contact gezocht over de kunstgrasvelden op de Toekomst. Omdat ze die velden gingen vervangen wilde ik weten of er mogelijkheden voor eventueel hergebruik in Nicaragua zouden zijn. Op die manier kwamen we uiteindelijk ook in contact met de Ajax Foundation waardoor we nu al deze dozen met kleding aan de jeugd kunnen schenken. Dat is natuurlijk een prachtig gebaar van Ajax.”

Ajax-fan Immers verheugt zich op het weerzien met de weeskinderen. ,,Ik ben heel benieuwd hoe hun reactie zal zijn als we straks deze dozen vol kleding en ballen komen brengen. Ajax zal er vast veel supporters bij krijgen in Nicaragua.”

Tekst en foto’s: Ajax.nl