Menu

Ajax-kleedkamers open voor Kids Club

Het is winterstop, dus niemand van de spelers en technische staf is aanwezig. De wedstrijden voor dit jaar zijn gespeeld en tot 7 januari is er zelfs geen training meer. Maar wie denkt dat er niets gebeurd bij Ajax tijdens de kerstvakantie heeft het mis. Dit is dé kans voor de leden van de Ajax Kids Club om een kijkje te nemen in de kleedkamers van hun voetbalhelden.

Om klokslag 10.00 uur op donderdagochtend vertrok de eerste groep Ajax Kids Clubleden voor de rondleiding door de kleedkamers van de Ajacieden. Naast de kleedkamers werden onder andere ook de behandelkamer, de douches en de bestuurskamer bezocht, ruimtes die anders strikt gesloten blijven voor het publiek.

De kinderen volgden de rondleidster eerst door een heel bijzondere gang. De muren aan weerskanten van de gang hangen vol met foto's van Ajax-sterren. Elke Ajacied, Nederlands of buitenlands, die wel eens voor het nationale elftal heeft gespeeld, is met zijn portret vertegenwoordigd op de muren. Tussen Johan Cruijff, Marco van Basten en Patrick Kluivert bijvoorbeeld, hangt daar nu ook Rafael van der Vaart. Hij is de laatste Ajax-international, maar hopelijk komen daar nog een heleboel bij!

De gang leidde naar de behandelkamer van Ajax. Hier worden geblesseerde spelers verzorgd en behandeld door het team van fysio-therapeuten en/of de clubarts van Ajax. Aaneengesloten zit de ruimte waar alleen de spelers en technische staf mogen komen en hoogtepunt van de rondleiding: de kleedkamer van Ajax 1. Elke speler heeft zijn eigen plaatsje. Alle aanwezige kids hopen natuurlijk daar zelf ooit een plekje tussen te bemachtigen. De fotograaf van de Arena zette iedereen op de foto op de plaats van hun favoriete speler. Waarschijnlijk is het geen verrassing dat bijna iedereen op het stoeltje van Rafael van der Vaart wilde zitten...

Via de douches en de kleedkamer van de gasten, vervolgden de kids hun weg naar... het spelershome. Ook zo'n ruimte waar je normaal gesproken niet zomaar in mag! Iedereen zocht een plekje op de comfortabele hangbanken, waarna werd uitgelegd wat precies gebeurt in deze tweede huiskamer van de Ajaxspelers. Even voelden alle kids zich als hun helden, die na een zware wedstrijd of traing lekker ontspannen in het spelershome.

Na het spelershome namen de kinderen plaats in de bestuurskamer. Dat is de kamer waar het bestuur van Ajax belangrijke beslissingen neemt, gasten ontvangt en beslist wie er verkocht en gekocht dienen te worden. Ook de leden van de Kids Club namen een besluit. Na rijp beraad werden twee spelers verkocht en daarvoor in de plaats werden twee nieuwe spelers aangekocht. Zulk nieuws moest natuurlijk wereldkundig worden gemaakt middels een persconferentie. En waar anders dan in de perskamer van Ajax gebeurde dat.

Wie herinnert zich van tv niet de ruimte waar Ronald Koeman als nieuwe trainer van Ajax werd gepresenteerd? In dezelfde kamer namen vier kinderen plaats achter de microfoons; de twee 'gekochte'spelers, de trainer en de directeur. De overige kinderen zaten op de stoelen waar normaal de journalisten zitten. Op deze manier werd een heuse persconferentie nagespeeld.

Helaas was de perskamer de laatste ruimte van de Ajax Kids Club-rondleiding. Iedereen werd naar beneden gebracht, waar de achtergebleven ouders de enthousiaste verhalen van de kids aanhoorden. De meesten vonden de kleedkamer van Ajax 1 toch echt wel het mooiste wat ze die ochtend gezien hadden.

In twee dagen nemen in totaal zo'n 550 leden van de Ajax Kids Club een kijkje in de kleedkamers. Degenen die dit jaar niet meekonden zullen helaas een jaar moeten wachten. Maar zeker weten dat dit evenement wegens succes volgend jaar weer zal plaatsvinden!