Menu
Ajax-Oranje verliezend finalist

Ajax-Oranje verliezend finalist

Het Nederlands zestal dat aan het schaduw WK, het adidas +Challenge, deelnam in Duitsland heeft in de finale verloren van het gastland. Na strafschoppen moest Oranje, dat uit spelers van Ajax B2 en C1 bestond, de eer aan de Duitsers laten.

Het Nederlandse zestal bestond uit Jeffrey Dekker, Tommie Overtoom, Marco Bizot, Tim Receveur, Johan Kappelhof en Nick Koppers; allen spelers uit de B2 en C1 van Ajax. Het team staat onder leiding van 'bondscoach' Wim Kwakman, trainer van de C1 van Ajax. De geselecteerde jeugdspelers wonnen de reis en deelname aan de +Challenge na winst in een onderling B- en C-jeugdtoernooi op De Toekomst, het jeugdcomplex van Ajax.

Het team verloor in een uitverkocht stadion voor de ogen van bijna negenduizend toeschouwers. Een minuut voor tijd stonden ze nog met 1 - 0 voor, maar de Duitsers scoorden in de laatste minuut. De strafschoppenserie - serie van 3 - ging met 3 - 2 verloren.

Het sfeertje in het stadion was bijzonder te noemen. Het voornamelijk Duitse publiek was - zoals te verwachten - voor het Duitse team, maar was wel uiterst sportief. Alle overige teams - die zich langs de kant hadden verzameld - steunden 'Nederland', ze hadden de harten gestolen door hun manier van voetballen.

Kortom, wederom een tweede plaats...32 jaar na dato.