Menu
Ajax-pupillen winnen HETT-toernooi

Ajax-pupillen winnen HETT-toernooi

Ajax heeft woensdag het eigen HETT-toernooi gewonnen. Op sportcomplex de Toekomst wonnen de F-pupillen van Ajax in de finale van de leeftijdsgenoten van SV Hoofddorp. Uit handen van Mido ontvangen ze een fraaie beker.

Tussen de 500 voetballertjes op de Toekomst is deze woensdagmiddag een bekend gezicht te zien. Tenminste, geen van de deelnemers was al geboren toen Arno Splinter tussen 1996 en 1999 drie seizoenen in Ajax 1 speelde. In een lange coachjas staat de voormalig verdediger van Ajax tussen de spelers van Almere FC. De ex-prof, die verder voor De Graafschap, HFC Haarlem en AGOVV speelde, coacht tegenwoordig het team van zijn zoon. Daarnaast is hij hoofdcoach van AS ’80, leidt hij zijn eigen voetbalschool en speelt hij op hoog niveau bij de zaterdagamateurs van Young Boys uit Haarlem.

Het team van Splinter is een van de 48 deelnemende teams aan het HETT-toernooi. ,,Het is altijd leuk om weer even bij Ajax terug te zijn. En zaterdag zal ik er weer zijn als we met de oud-spelers een reünie hebben rondom Ajax - NAC”, zegt Splinter. Behalve het weerzien met zijn oude club ziet de coach van de F-pupillen van Almere ook een voordeel in de locatie van het toernooi. ,,Meestal zijn toernooien ver weg, maar dit toernooi is nu eens lekker dichtbij voor ons. En voor die jongens is het natuurlijk fantastisch dat ze een dag bij Ajax te gast kunnen zijn.”

Beeld uit de finale waarin Ajax duidelijk te sterk was voor SV Hoofddorp. Beeld uit de finale waarin Ajax duidelijk te sterk was voor SV Hoofddorp.

Als om klokslag 14:00 uur het startsein klinkt komen ook de F-pupillen van Almere in beweging. Samen met alle andere wedstrijden op de twaalf halve velden levert het een fraai plaatje op de Toekomst op. En dat Ajax gastheer is, valt duidelijk op. Buiten de Ajax Marsch en alle uitingen op het sportcomplex zijn ook veel deelnemers van Ajax-kledij voorzien. Zo blijkt een officiële Ajax-keeperstrui met Champions League-embleem prima te passen bij het gewone clubtenue van een van deelnemende teams. Alles ademt deze middag plezier én Ajax uit.

Het HETT-toernooi vormt ieder jaar een mooie samenkomst van veel jonge voetballers uit de regio. Volgens traditioneel recept, al werd de naam HETT dit jaar voor het eerst gebruikt. De extra T achter HET staat voor Topklasse, de competitie die dit seizoen voor het eerst actief is. De eerste drie letters staan voor Hoofdklasse, Eerste klasse en Tweede klasse. Kortom; alle klassen waarin teams uitkomen die met Ajax een samenwerkingsovereenkomst hebben. Daarnaast waren er ook teams uitgenodigd waarmee Ajax op een andere wijze een samenwerkingsverband heeft of waarvan een jeugdspeler onlangs in de jeugdopleiding van Ajax is opgenomen.

Voor Almere FC zit het toernooi er uiteindelijk na de poulefase al op. Aan het begin van de avond staan Ajax en SV Hoofddorp tegenover elkaar in de finale. De F'jes van Ajax bereikten de eindstrijd via een simpele overwinning op Roda '23 in de halve finale. SV Hoofddorp versloeg KFC na strafschoppen. De finale is, net als de afgelopen jaren, een prooi voor Ajax. Met ruime cijfers wordt overtuigend van Hoofddorp gewonnen.

Uit handen van Mido krijgen de jonge kampioenen even later de beker uitgereikt. De Egyptische aanvaller van Ajax neemt vervolgens ook nog even de tijd om met de verliezend finalisten op de foto te gaan. Zo kunnen ook de gasten uit Hoofddorp zich nog even 'kampioen' voelen op deze mooie woensdag.

Op woensdag 20 oktober zijn de eerstejaars F-pupillen aan de beurt. Voor die editie van het HETT-toernooi zijn 24 teams uitgenodigd.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Zo'n 500 F-pupillen, verdeeld over 48 teams, waren present op de Toekomst. Zo'n 500 F-pupillen, verdeeld over 48 teams, waren present op de Toekomst.
Een jonge Ajacied in actie. Een jonge Ajacied in actie.
Voormalig Ajax-verdediger Arno Splinter coachte het team van zijn zoon (Almere FC). Voormalig Ajax-verdediger Arno Splinter coachte het team van zijn zoon (Almere FC).
Het ging er fanatiek aan toe. Het ging er fanatiek aan toe.
Deze Ajacied is baas over de bal. Deze Ajacied is baas over de bal.
In de finale versloeg Ajax de leeftijdsgenoten van Hoofddorp. In de finale versloeg Ajax de leeftijdsgenoten van Hoofddorp.
Deze jonge voetballer waakt over de bal. Deze jonge voetballer waakt over de bal.
Mido met de verliezend finalisten uit Hoofddorp... Mido met de verliezend finalisten uit Hoofddorp...
...En kampioen Ajax! ...En kampioen Ajax!