Menu
Ajax-routiniers in bekerfinale

Ajax-routiniers in bekerfinale

De Ajax Vrouwen spelen zaterdag voor de derde keer in de geschiedenis een finaleduel in de strijd om de KNVB Beker. Het team van trainer Ed Engelkes treft de vrouwen van ADO in het Kyocera Stadion in Den Haag.

Jubilarissen
Voor een aantal Ajax Vrouwen is het finaleduel met ADO zeker niet de eerste eindstrijd. Tessel Middag, Liza van der Most en Desiree van Lunteren speelden afgelopen seizoen hun 100ste wedstrijd in het Ajax-tenue. Gedrieën maakten zij bovendien de twee voorgaande bekerfinales mee.

Bekerfinale tegen PSV
Onder tropische omstandigheden wonnen de Ajax Vrouwen op 9 juni 2014 voor het eerst in de geschiedenis de KNVB Beker. Bij AFC in Amsterdam boekten de Amsterdamse vrouwen een  2-1 overwinning op PSV. Ook in deze wedstrijd begonnen de drie routiniers Middag, van der Most en van Lunteren in de basis. Ster van het duel was Mandy Versteegt die haar ploeg met twee treffers naar de overwinning leidde. ,,Die overwinning was heel mooi en werd gespeeld in Amsterdam. Het was een wedstrijd met twee prachtige goals. Het was de eerste prijs die we wonnen met de Ajax Vrouwen en daar bewaar ik heel mooie herinneringen aan’’, vertelt Tessel Middag aan Ajax TV.

Bekerfinale tegen FC Twente
Een minder foruinlijke finale vond plaats op 13 mei 2015. De Ajax Vrouwen namen het in het Kyocera Stadion in Den Haag op tegen de vrouwen van FC Twente. Middag, van Lunteren en van der Most begonnen alle drie in de basis. De Amsterdammers slaagden er echter niet in om de beker te veroveren. Hoewel Chantal de Ridder en Kelly Zeeman beiden trefzeker waren voor Ajax, won FC Twente met 3-2. 

Op jacht naar tweede beker
Met een teleurstelling in de competitie achter de rug, zijn de Ajax Vrouwen nu gebrand op het winnen van de beker. Ondanks dat de Ajax Vrouwen op papier favoriet zijn, blijven de Amsterdammers nuchter. Eerder deze week vertelde Daphne Koster: ,,ADO heeft veel snelheid voorin. Het is een collectief, een échte vechtersploeg. Daarnaast hebben ze een trainer die die meiden helemaal gek kan maken. Maar het is en blijft een bekerwedstrijd, er kan van alles gebeuren.''

De bekerfinale ADO Vrouwen - Ajax Vrouwen begint zaterdag om 18:30 uur. Wil je de wedstrijd bijwonen? Bestel dan hier je tickets.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Gerard van Hees