Menu

Ajax-selectie bezoekt ABN AMRO WTT

Net als eerdere jaren kreeg de Ajax-selectie een uitnodiging van hoofdsponsor ABNAMRO om een dag te komen bij het wereldtennistoernooi dat de bank in Nederland sponsort. Donderdagmiddag schoven de Amsterdammers aan bij het duel tussen Federer en Wawrinka.

Het welkom door ABN AMRO, Ahoy en de toernooiorganisatie was zoals in vorige jaren ook het geval was, warm. Toernooidirecteur Richard Krajicek knoopte een praatje aan met de Ajacieden en sprak langere tijd met trainer Ronald Koeman. De oud-Wimbledonwinnaar had de wedstrijd tegen Auxerre niet kunnen zien. ,,Want hier staan geen televisies en aangezien ik hier zeven dagen woon, heb ik er helaas niets van kunnen zien. Maar 1-0 is een goede overwinning. Volgende week hoop ik de wedstrijd wél te kunnen zien."

Krajicek was vereerd dat de Ajax-selectie na zo'n Europese wedstrijd kans zag 'zijn' toernooi te bezoeken. Ook tennisbondscoach Stan Franker, vroeger van Nederland nu van het Oosterijkse team, had een fraai onthaal voor de spelers in petto. Hij vertelde iets over de voorbereiding en over de strategie van de tennissers.

Nadat de Ajacieden genoeg waren opgewarmd, liepen ze onder grote belangstelling van de arriverende toeschouwers van de VIP-lounge van Dé bank naar de loges die voor hen waren gereserveerd. De mannen zaten nauwelijks of de camera's van Ahoy richtten zich al op de voetballers.

Voor Escudé was het rondkijken in Ahoy een prettige aangelegenheid. Al onderweg naar het center court had hij aan de wand de twee afbeeldingen van zijn broer Nicolas gezien. De tennissende broer van Julien won twee keer het ABN AMRO toernooi en van elk jaar hangt een grote foto in de entreehal. Maar ook op de baan zelf worden alle oud-winnaars geëerd met een bord.

De Ajacieden waren er eens goed voor gaan zitten, want Federer stond bij velen hoog op lijstje van favoriete andere sporters. Dat respect en die waardering sloegen waarschijnlijk over op de baan, want de Zwitserse nummer 1 had weinig moeite met zijn 19-jarige landgenoot en na een klein uurtje was de partij voorbij en eindigde ook het verblijf van Ajax in Ahoy. Na een hapje en een drankje in de VIP-lounge van de sponsor, vertrok de bus weer naar Amsterdam.