Menu
Ajax-selectie bezoekt VUmc Kinderstad

Ajax-selectie bezoekt VUmc Kinderstad

De spelers en technische staf van Ajax brachten woensdagmiddag een bezoek aan VUmc Kinderstad/Kinderkliniek. De middag in het VUmc is een jaarlijks terugkerende activiteit van de Ajax Foundation en vloeit voort uit het partnership dat Ajax met het Amsterdamse ziekenhuis heeft. De traditionele visite was ook deze keer een groot succes.

Het bezoek van de Ajacieden aan VUmc Kinderstad/Kinderkliniek is ieder jaar weer een bijzonder hoogtepunt in het seizoen. Woensdag was de (bijna) complete A-selectie plus staf present op de negende verdieping van het VU medisch centrum. Mooie openingswoorden waren er van Chris Polman (Raad van Bestuur) en Joost Rotteveel (plaatsvervangend hoofd Kinderkliniek). ,,Ajax bezorgt mensen een goed gevoel. Ik ben zelf blij om jullie te verwelkomen, maar ik hoop dat jullie vooral de kinderen veel blijdschap zullen bezorgen’’, aldus Polman.

Vooraf waren de tekenen in ieder geval goed, want een band met Ajax hebben de kinderen zeker! Iedere week hebben zij middels een briefwisseling contact met de spelers. Verder volgen zij elke wedstrijd op de voet vanuit het Ajax-spelershome in het VUmc. De ArenA is zelfs vanaf de bovenste verdieping, waar de kinderafdeling is gevestigd, goed te zien. Ajax is voor hen dus nooit ver weg, maar vandaag kwamen hun helden wel heel dichtbij.

De Ajacieden werden opgesplitst in twee groepen, waarna zij een bezoek brachten aan de verschillende afdelingen van de Kinderkliniek, variërend van kinderen die op de Intensive Care liggen, tot baby’s die extra zorg nodig hebben omdat zij te vroeg geboren zijn. Vandaag waren zij echter even geen patiëntjes, maar kinderen die ontzettend veel plezier hadden tijdens de ontmoeting met hun idolen. De spelers en technische staf van de Amsterdammers realiseerden zich maar al te goed wat hun bezoek voor de kinderen betekende en namen uitgebreid de tijd voor een handtekening, een foto en een praatje.

Met zoveel Ajacieden aanwezig, kon het zomaar gebeuren dat je er drie op één foto te pakken kreeg: Joël Veltman, Ruben Ligeon en Jairo Riedewald. Met zoveel Ajacieden aanwezig, kon het zomaar gebeuren dat je er drie op één foto te pakken kreeg: Joël Veltman, Ruben Ligeon en Jairo Riedewald.

Voor veel spelers was het zeker niet het eerste bezoek aan Kinderstad. Ricardo van Rhijn, Nicolai Boilesen en Davy Klaassen zijn wat dat betreft de ervaringsdeskundigen van de groep. Voor jonge talenten als Anwar El Ghazi en Ricardo Kishna was het bezoek echter een nieuwe ervaring. Ook een aantal oudere spelers, zoals Diederik Boer en Niki Zimling, bezocht voor het eerst de kinderafdeling van het VUmc.

Afsluitend kwamen de kinderen die poliklinisch behandeld worden de Ajacieden bezoeken. Dit zorgde voor een grote mengelmoes van enthousiaste kinderen, op jacht naar een handtekening of foto van hun favoriete voetbalhelden. De stralende gezichtjes konden voor de spelers en de technische staf geen beter voorbeeld zijn van waarom de selectie ieder jaar weer afreist naar Kinderstad. Dit gevoel beaamde ook trainer Frank de Boer: ,,Dit is elk jaar weer speciaal. Aan de ene kant is het heel triest, maar aan de andere kant is het mooi om te zien dat we de kinderen wel een blije dag kunnen bezorgen. Voor ons is het een kleine moeite om daar een steentje aan bij te dragen. Die blije gezichten van de kinderen maken uiteindelijk dan toch wel het meeste indruk op me.’’

Toen iedereen zijn/haar helden had ontmoet, was het tijd om terug naar huis te gaan. Na afloop kregen de kinderen nog een heus Ajax-rugzakje mee, met daarin een bal, fotolijstje, poster, sticker en het Ajax kinderjaarboek. Samen met de vele handtekeningen en foto’s vormde dit een tastbare herinnering aan wederom een indrukwekkende middag in Amsterdam-Zuid.

Ajax heeft sinds 1998 een partnership met de VUmc Kinderkliniek. Het partnership is het resultaat van een jarenlange samenwerking met het VUmc.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

In het Kinderstad Theater luisterden de Ajacieden naar mooie woorden van Chris Polman en Joost Rotteveel. In het Kinderstad Theater luisterden de Ajacieden naar mooie woorden van Chris Polman en Joost Rotteveel.
Arek Milik schreef bij zijn eerste bezoek  zijn handtekening op de muur. Arek Milik schreef bij zijn eerste bezoek zijn handtekening op de muur.
Kinderburgemeester Yvanca van Splunter gaf de aanwezigen een rondleiding. Kinderburgemeester Yvanca van Splunter gaf de aanwezigen een rondleiding.
Een van de plekken die zij passeerde was het Ajax-Spelershome. Een van de plekken die zij passeerde was het Ajax-Spelershome.
Nicolai Boilesen trapte een balletje. Nicolai Boilesen trapte een balletje.
AZ-supporter of niet: bij zo'n bezoek is iedereen toch een beetje Ajacied! AZ-supporter of niet: bij zo'n bezoek is iedereen toch een beetje Ajacied!
Ook op de kinderafdeling oncologie waren vandaag stralende gezichten te zien. Ook op de kinderafdeling oncologie waren vandaag stralende gezichten te zien.
Romy mocht bij Mike van der Hoorn op schoot en dat beviel haar prima. Romy mocht bij Mike van der Hoorn op schoot en dat beviel haar prima.
Ook El Ghazi bracht voor het eerst een bezoek aan Kinderstad en daar waren de jonge fans maar wat blij mee. Ook El Ghazi bracht voor het eerst een bezoek aan Kinderstad en daar waren de jonge fans maar wat blij mee.
Voor Frank de Boer was het bezoek wederom 'indrukwekkend': ,,al die blije gezichten maken het meest indruk op me.'' Voor Frank de Boer was het bezoek wederom 'indrukwekkend': ,,al die blije gezichten maken het meest indruk op me.''
Nienke wilde ook graag de handtekening van Ricardo Kishna. Nienke wilde ook graag de handtekening van Ricardo Kishna.
Ook voor Davy Klaassen was het een bijzondere en geslaagde middag. Ook voor Davy Klaassen was het een bijzondere en geslaagde middag.
Net als zijn collega-Ajacieden schonk ook Lucas Andersen de vele kids in VUmc Kinderstad, naast vele handtekeningen telkens ook een brede en opbeurende lach. Net als zijn collega-Ajacieden schonk ook Lucas Andersen de vele kids in VUmc Kinderstad, naast vele handtekeningen telkens ook een brede en opbeurende lach.