Menu

Ajax-selectie naar China

De selectie van Ajax vertrok maandag om 13.00 uur vanaf de Arena naar het vliegveld voor de reis naar China. Doelman Fred Grim bleef ziek achter in Amsterdam. Joe Didulica is, op keeperstrainer Wil Coort na, de enige doelman van het gezelschap. Dani maakt ook deel uit van de groep.

De Ajacieden komen aan in Beijing, waarna op 24 mei wordt doorgereisd naar Chongqing. Daar wordt op 25 mei gespeeld tegen Chongqing LongXin-team. Vrijdag 26 mei keren de Amsterdammers terug naar Beijing, waar op zaterdag een clinic wordt verzorgd.

Ajax speelt de tweede oefenwedstrijd op dinsdag 30 mei, tegen Guan. Een dag later stapt de Ajax-selectie weer op het vliegtuig om de thuisreis te aanvaarden. Lang kan er niet worden genoten van de zomervakantie. Ajax begint de voorbereiding van het nieuwe seizoen op 5 juli.

De Ajax-internationals missen het tripje naar de Chinese muur. De nationale elftallen zijn dan al in trainingskamp voor Euro en Sydney 2000. Vorig jaar sloot Ajax het seizoen af met een bezoekje aan Vietnam.

Meegereisd naar China zijn: Ferdi Vierklau, Jan van Halst, Frank Verlaat, Wamberto, Richard Witschge, Dani, John O'Brien, Tom Sier, Pius Ikedia, Jason Culina, Shota Arveladze, Christopher Kanu, Brutil Hose, Kevin Bobson, Joe Didulica, Daniel Cruz en Pascal Heije.