Menu
Ajax-speler voor een dag!

Ajax-speler voor een dag!

Wat eten de Ajax-spelers voor een wedstrijd? En wat doen ze tijdens een training? Slechts een klein groepje van 28 kinderen weet nu het antwoord, want zij mochten dit voor één dag ervaren.

Ajax-speler voor een dag. Een leuke en leerzame ervaring voor een groep kinderen die zich via de Kids Club heeft aangemeld. Woensdagmiddag was het eindelijk zover. De kersverse Ajacieden verzamelden zich op de Toekomst. Daarna begon de intensieve training onder leiding van Patrick Ladru, coördinator onderbouw, en E1-trainer Casimir Westerveld. De Ajacieden werden flink onder handen genomen door de twee trainers.

Na de lange oefensessie kreeg iedere speler een tas vol leuke Ajax-spullen mee. De middag werd afgesloten met een heerlijke sportmaaltijd.

Johan Rietveld, Event Manager bij Ajax, organiseerde deze dag voor de jonge supporters. ,,Het is voor het eerst dat we kinderen de mogelijkheid geven om Ajax-speler voor een dag te zijn. We wilden graag dichter bij bij de supporters komen en dan vooral bij de jonge fans.’’

De jonge deelnemers komen vanuit heel Nederland, zegt Rietveld. ,,Van Maastricht tot aan Groningen en zelfs Rotterdam en Den Haag.’’

In de toekomst zal er een uitgebreidere en lange clinic plaatsvinden. ,,In de herfst organiseren wij voor het eerst een Ajax-trainingskamp’’, zegt Rietveld. ,,Meer informatie volgt nog op Ajax.nl. Dus houd het goed in de gaten!’’

Patrick Ladru legt een oefening uit. Patrick Ladru legt een oefening uit.

De Ajacieden werkten, net als het eerste elftal, een uitgebreide oefensessie af. De Ajacieden werkten, net als het eerste elftal, een uitgebreide oefensessie af.

De twee Suarezjes letten goed op. De twee Suarezjes letten goed op.

Even de dorst lessen! Even de dorst lessen!

In een oefenpartij konden de Ajacieden laten zien wat ze hadden geleerd. In een oefenpartij konden de Ajacieden laten zien wat ze hadden geleerd.

Na afloop van de training kregen alle kinderen een goodiebag met Ajax-spullen. Na afloop van de training kregen alle kinderen een goodiebag met Ajax-spullen.

De allerkleinsten waren ook op het veld te bekennen! De allerkleinsten waren ook op het veld te bekennen!

En net als een échte Ajax 1-speler werd een jonge Ajacied geïnterviewd door Ajax TV. En net als een échte Ajax 1-speler werd een jonge Ajacied geïnterviewd door Ajax TV.

De gezellige en leerzame dag werd afgesloten met een heerlijke sportmaaltijd. De gezellige en leerzame dag werd afgesloten met een heerlijke sportmaaltijd.