Menu

Ajax-supporter neergestoken in Kopenhagen

Een 18-jarige Nederlander is woensdag neergestoken bij voetbalrellen in Kopenhagen. Volgens de redactie van f-side.nl is het slachtoffer een bekende Ajax-supporter. Hij zou buiten levensgevaar verkeren.

De Nederlander raakte betrokken bij gevechten tussen supporters van Galatasaray en Arsenal en werd daarbij met een mes in zijn lever gestoken. Het zwaargewonde slachtoffer bracht de nacht door in een ziekenhuis.

De Nederlandse ambassade in Denemarken bevestigde vrijdagochtend het bericht. Een Ambassade-medewerker verklaarde aan het ANP dat de jongen tegen zijn zin betrokken raakte bij de rellen. Naar verwachting kan de supporter binnen enkele dagen naar huis.

Woensdag schijnt een grote groep van Ajax-supporters de UEFA Cup-finale in Kopenhagen te hebben bijgewoond. Voor en na de finale in Kopenhagen raakten aanhangers van de Turkse en Engelse clubs veelvuldig met elkaar in gevecht. Tijdens de opstootjes in de Deense hoofdstad raakten in totaal vijf supporters gewond, waarvan zeker drie door messteken.