Menu
Ajax-supporters positief gestemd

Ajax-supporters positief gestemd

De Ajax-supporters die naar Praag zijn afgereisd voor de wedstrijd tegen Slavia hebben er vertrouwen in dat hun club zich plaatst voor de Champions League.

De voorspellingen van Ajax-supporters Mark (links) en Richard: 1-3 en 0-3. De voorspellingen van Ajax-supporters Mark (links) en Richard: 1-3 en 0-3.

Nog een paar uur en dan begint de wedstrijd Slavia Praag - Ajax. In totaal zijn er zo’n vierhonderd Ajacieden naar Tsjechië afgereisd om de selectie van Henk ten Cate van dichtbij te steunen. Dinsdag arriveerden de eerste fans, vanochtend kwam het grootste gedeelte van de groep aan. Veel fans hebben zich verzameld op het Oude Stadsplein, dat midden in het centrum van Praag ligt.

De sfeer op het door prachtige oude kerken en bouwwerken omgeven plein is gezellig. Het weer is prima (ongeveer 20 graden en een zonnetje), het Tsjechische bier smaakt goed en het vertrouwen op een goede afloop is groot. ,,Ik verwacht dat we gaan winnen”, zegt Ajax-supporter Mark, vanochtend aangekomen in Praag. ,,Het wordt 1-3. Suárez, Heitinga en Kennedy maken de doelpunten." Zijn maat Richard is nog positiever. ,,Ik voel dat de 0-1 heel snel valt en dat het uiteindelijk 0-3 wordt. Met de snelheid van Suárez moet het goedkomen. Ik denk dat Huntelaar, Vermaelen en Suárez voor de doelpunten gaan zorgen."

En ook de andere supporters op het plein zijn positief gestemd. 0-3 en 0-2 zijn de uitslagen die het meest worden genoemd. De aanhang is optimistisch en de ploeg van trainer Henk ten Cate barst zelf ook van het vertrouwen. Daarnaast kan Ajax vanavond ook rekenen op de steun van een aantal prominenten. Cabaretier Freek de Jonge is aanwezig om Ajax aan te moedigen en ook Edgar Davids zal op de tribune zitten. De middenvelder, die vanwege zijn beenbreuk zelf niet in het veld staat, komt vandaag naar Praag om zijn ploeggenoten te steunen.