Menu
Ajax-supporters vol vertrouwen

Ajax-supporters vol vertrouwen

De supporters van Ajax hebben veel vertrouwen in het nieuwe seizoen. Tijdens de eerste training van de landskampioen waren de verwachtingen over de komende voetbaljaargang hooggespannen. Ruim 2.500 supporters zongen de Ajacieden bijna onophoudelijk toe met ‘kampioenen, kampioenen’. De derde ster smaakt duidelijk naar meer.

Piet van der Linden heeft het goed bekeken. De 60-jarige Haarlemmer heeft een plekje op de eerste rij van de Bob Haarms-tribune gevonden. Nooit eerder was hij bij de eerste training van Ajax, maar dit jaar moest het er toch maar eens van komen. ,,Ik had nog een week vakantie, dus dat gaf me mooi de kans om hier vanochtend naar toe te gaan”, vertelt hij vanonder zijn Ajax-pet. ,,Mijn vrouw moest werken, dus daardoor kon ik mooi naar Ajax gaan.”

Van der Linden, al vijftien jaar lid van de Supportersvereniging Ajax, was getuige van een unieke ochtend. Voor het eerst sinds het seizoen 2004-2005 begon Ajax de voorbereiding op het nieuwe seizoen als regerend landskampioen. ,,Je kan wel merken aan de sfeer dat de verwachtingen hooggespannen zijn. VAK 410 heeft voor een sfeervolle training gezorgd.”

'Kampioenen, kampioenen!', klonk het de hele ochtend op de Toekomst. 'Kampioenen, kampioenen!', klonk het de hele ochtend op de Toekomst.

Net als de andere supporters is de zestiger blij dat hij het droog houdt tijdens de training. De dreigende regen- en onweersbuien breken niet los tijdens Ajax’ eerste training van het seizoen. Ook de tieners Pieter van de Broek, Daan van Hees en Niels Bevier hebben geen spijt van hun zomerse outfit. ,,Hier moesten we uiteraard even bij zijn”, zegt Pieter (16). ,,Vorig jaar was ik er ook bij. En omdat ik mijn schoolexamens al heb gehaald, kon ik hier vanochtend in alle rust naar toe.”

Ook zijn klasgenoot Daan (15) heeft genoten van de eerste training van de landskampioen. ,,Vooral Boerrigter vond ik erg goed vanochtend. En ik was blij om Stekelenburg weer te zien. Hopelijk blijft hij bij Ajax.” Daarna maken de drie jongens uit Amstelveen aanstalten om naar huis te gaan. De training nadert zijn einde en de donkere wolken staan op knappen. Als de eerste druppels uit de lucht komen vallen, lopen ze in een lange stoet naar huis.


Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Theo Janssen kreeg een warm onthaal van de fans. Theo Janssen kreeg een warm onthaal van de fans.
Er waren dinsdag ruim 2.500 supporters bij de eerste training aanwezig. Er waren dinsdag ruim 2.500 supporters bij de eerste training aanwezig.