Menu
Ajax-supporters welkom bij bekerfinale

Ajax-supporters welkom bij bekerfinale

De KNVB heeft vrijdagmiddag aan Ajax laten weten dat burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft besloten dat Ajax supporters mag meenemen naar de bekerfinale tegen Feyenoord.

Op basis van het Convenant van Bergen is vorig jaar afgesproken dat wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax tot 2014 alleen mag worden bijgewoond door aanhangers van de thuisclub. Ze namen die beslissing na ongeregeldheden tussen beide supportersgroepen. Voor de bekerfinale wordt nu een uitzondering gemaakt, mede op basis een voetnoot in het genoemde convenant.

Ajax’ algemeen directeur Rik van den Boog is tevreden met de beslissing: ,,Als je naar de geschiedenis van het Nederlandse voetbal kijkt dan kun je stellen dat een finale tussen Ajax en Feyenoord de mooist denkbare eindstrijd is. Daar horen evenveel supporters van beide partijen bij, en daarbij gaan we voor het maximale aantal. De exacte details zijn nog niet bekend, maar het is in de basis een goede beslissing. Daar zijn we de verantwoordelijke mensen dankbaar voor. Het is gelijk de kans voor beide supportersgroepen om zich te bewijzen. We kunnen stilstaan bij gebeurtenissen uit het verleden, maar ik leg de nadruk liever op de ontzettend grote groep fantastische supporters, die we er op 25 april graag bij willen hebben.”

Ook Martin Jol liet zijn licht schijnen op de berichtgeving van vrijdagmiddag: ,,De spelers hebben veel steun aan onze supporters, zowel uit als thuis”, zegt de trainer van Ajax. ,,Ik ben blij dat ze mee kunnen. Ik zou het bovendien oneerlijk hebben gevonden als wij onze fans niet mee zouden mogen nemen. Beide clubs horen evenveel steun te krijgen. Een bekerfinale is een op zichzelf staande en grote wedstrijd, zowel voor de spelers als voor de supporters. Helemaal na dit bericht heb ik er enorm veel zin in.”

De bekerfinale Feyenoord - Ajax wordt op zondag 25 april in de Rotterdamse Kuip gespeeld. Begin volgende week wordt meer bekend over de aanvangstijd van de finale, het aantal kaarten voor Ajax-supporters en verdere informatie rondom de kaartverkoop voor de bekerfinale.