Menu
Ajax-training als ideale vakantietrip

Ajax-training als ideale vakantietrip

Voor veel jonge Ajax-fans is de zomervakantie afgelopen of loopt deze binnenkort op zijn einde. Veel, zelfs heel veel Ajacieden benutten dinsdag hun (voorlopig) laatste mogelijkheid om een openbare Ajax-training bij te wonen op de Toekomst. Het was druk op het sportcomplex van de landskampioen.

Een overvolle parkeerplek kondigde de drukte rondom het trainingsveld al aan. Veel Ajacieden uit het hele land, en waarschijnlijk ook toeristen van buiten Nederland, hadden de weg gevonden naar Amsterdam Zuidoost. De voor het publiek toegankelijke trainingen van Ajax zijn nog altijd een toeristische trekpleister van jewelste.

De vele fans werden op hun wenken bediend. Trainer Frank de Boer en zijn collega-trainers schotelden de Ajacieden binnen en buiten de hekken een gevarieerde oefensessie voor. De warming-up werd geleid door loop- en conditietrainer René Wormhoudt. Ook de opwarmende oefeningen waren interessant te volgen. Wormhoudt had een parcours uitgezet met verschillende loop-, spring- en kopoefeningen.

Doel bereikt! Ajax-fans bemachtigen handtekeningen van Lorenzo Ebecilio en Theo Janssen. Doel bereikt! Ajax-fans bemachtigen handtekeningen van Lorenzo Ebecilio en Theo Janssen.

Bij de daaropvolgende pass- en trapoefening werd het hele trainingsveld (vanwege de drukte werd getraind op het hoofdveld van de Toekomst) benut. Jan Vertonghen trainde weer volop en op volle kracht mee met zijn collega-Ajacieden. De Belg lijkt geen hinder meer te hebben van zijn lieskwetsuur. Alleen bij sommige aannames was soms te merken dat Vertonghen er even is uitgeweest met zijn blessure. Wie de Ajacied de afgelopen jaren een beetje heeft gevolgd, weet dat Vertonghen zijn oude niveau snel weer haalt.

Bij de afsluitende partij was het soms likkebaarden voor de toekijkende Ajacieden. Mooie goals van onder meer Derk Boerrigter en Kolbeinn Sigthórsson maakten de gang naar de Toekomst al meer dan goed. Zo kan je er als Ajax-fan, na het 'dagje Ajax' én na een lange vakantie weer tegenaan.

Houd het trainingsschema op Ajax.nl in de gaten voor nieuwe openbare trainingen.

Houd Ajax TV in de gaten voor beelden van de Ajax-training op de Toekomst

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Hier vind je het trainingsschema van Ajax 1

Daley Blind torst een gewicht tijdens de warming-up. Daley Blind torst een gewicht tijdens de warming-up.
Toby Alderweireld probeert de (ogenschijnlijk weer fitte) Jan Vertonghen te passeren. Toby Alderweireld probeert de (ogenschijnlijk weer fitte) Jan Vertonghen te passeren.
Nicolai Boilesen trainde apart van de groep. Nicolai Boilesen trainde apart van de groep.
Theo Janssen voltooit zijn sprongoefening. Theo Janssen voltooit zijn sprongoefening.
Thulani Serero werkt aan zijn voetenwerk. Thulani Serero werkt aan zijn voetenwerk.
Miralem Sulejmani trok na de training de keepershandschoenen aan.. Miralem Sulejmani trok na de training de keepershandschoenen aan..
Doel bereikt (2): Ook de handtekeningen van Ajax' eerste doelman Kenneth Vermeer bleek gewild. Doel bereikt (2): Ook de handtekeningen van Ajax' eerste doelman Kenneth Vermeer bleek gewild.