Menu
Ajax-voetbal uniek in de wereld

Ajax-voetbal uniek in de wereld

Zowel Filipe Kasmirski, Sebastian Rusculleda als Gaston Sangoy heeft onlangs een huurcontract getekend bij Ajax. Een nieuwe weg lijkt ingeslagen. ,,De manier waarop Ajax voetbalt, is uniek in de wereld", stelt technisch directeur Louis van Gaal. ,,Dat vergt aanpassing."

Dus worden er niet direct jarenlange contracten voorgelegd Daarom is het drietal Zuid-Amerikaanse talenten onlangs een huurcontract voor één jaar aangeboden. ,,Het zegt veel over de ongelooflijke naam die Ajax in de wereld heeft, dat de jongens graag komen”, aldus Van Gaal. ,,Voor hen is het een avontuur, waarbij het niet zeker is dat ze blijven. Dat Filipe exact wist hoe Ajax speelde en dat hij moeiteloos namen van Ajacieden kon produceren, bevestigt de bekendheid van Ajax in de wereld.”

Het beleidsplan dat Van Gaal voor Ajax schreef, geeft de richtlijn aan. ,,We zullen ons richten op jongens van negentien, twintig jaar en hen een tot twee jaar de tijd gunnen om zich de manier van spelen van Ajax eigen te maken. Ajax speelt als enige club ter wereld op deze manier. Dat vergt aanpassing. Dat hebben we gezien aan de topscorer van de Champions League. Hij speelde een jaar in wat toen nog het B-team van Ajax was. We hebben het hier over Jari Litmanen. Dat is dus de weg die we gaan inslaan.”

Dat Filipe wel bij de A-selectie traint en Rusculleda en Sangoy niet, heeft te maken met de achtergrond van de spelers. ,,Filipe heeft al zestig wedstrijden gespeeld op het hoogste niveau in Brazilië. Het zou voor hem een stap achteruit betekenen als hij naar Jong Ajax was gegaan. Filipe is een aankoop voor de toekomst. Hij moet zich nog wel waarmaken.”

En daar krijgt hij dus de tijd voor. Ajax heeft met de clubs van de drie Zuid-Amerikanen al wel afspraken gemaakt voor als ze zich in het komende jaar inderdaad goed ontwikkelen. Dan gaat Ajax tot koop over.