Menu
Ajax-vrouwen klaar voor de start

Ajax-vrouwen klaar voor de start

Het vrouwenteam van Ajax heeft definitief vorm gekregen. Marleen Molenaar, manager vrouwenvoetbal van Ajax, is tevreden met de selectie van het vrouwenteam. ,,Wij hebben zorgvuldig naar een goede balans voor het elftal gezocht’’, vertelt ze op Ajax.nl. Het Ajax-vrouwenteam komt komend seizoen uit in de BeNe League.

,,Zowel op het gebied van de posities als op het gebied van ervaring gecombineerd met jeugdig talent, is er zorgvuldig gezocht naar een goede balans voor het elftal. Zo komen er vijf speelsters vanuit het talententeam van het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) Amsterdam, dat eerder een samenwerkingsverband met Ajax heeft afgesloten. Maar ook Donna van Rossum voegt zich bij onze selectie. Met zestien jaar is zij de jongste van het stel. We konden tevens op het enthousiasme rekenen van twee speelsters die vorig jaar nog in het buitenland speelden. Petra Hogewoning maakt de overstap vanuit FCR Duisburg. Zij had aangegeven alleen uit Duitsland te willen vertrekken als ze voor Ajax zou kunnen uitkomen. Voor haar is het tevens een betere aansluiting met betrekking tot haar activiteiten voor het Nederlands team, dat momenteel kwalificatiewedstrijden speelt voor het Europees Kampioenschap van 2013 in Zweden. Aanvalster Linda bakker heeft een jaar in Los Angeles gespeeld en overwoog om daar nog een jaar aan vast te plakken. Maar toen het nieuws over Ajax haar bereikte, wilde ze direct naar Amsterdam komen. Dat soort positieve signalen hebben we overigens van veel speelsters gehad.’’

De speelsters luisteren aandachtig naar het welkomstwoord. De speelsters luisteren aandachtig naar het welkomstwoord.

,,Ook logistiek was het voor een aantal erg aantrekkelijk. Eshly Bakker, Tessel Middag en Leonne Stentler kwamen vorig jaar bijvoorbeeld nog voor ADO Den Haag uit maar wonen en studeren in Amsterdam. Voor hen was het naast een droom om voor Ajax te spelen, ook in praktische zin geen moeilijke keuze. En ook van FC Utrecht komen enkele speelsters, onder wie Carmen Manduapessy. Zij woont en studeert ook in Amsterdam en is voor een lange periode geblesseerd geweest. Ze heeft vorig jaar aan begin van het seizoen slechts twee wedstrijden gespeeld maar ze is erg talentvol en geven haar graag een kans”, aldus Molenaar.

Afgelopen week was het team voor het eerst gezamenlijk bij elkaar in de Amsterdam ArenA. De vrouwen werden in de kleedkamer van Ajax 1 ontvangen en voor de kersverse Ajacieden hing boven elke stoel een Ajax-shirt met naam en nummer klaar.

De speelsters melden zich volgende maand weer bij Ajax. In de tussentijd hebben enkele Ajacieden interlandverplichtingen, anderen genieten nog van een vakantie. Half juli staat de eerste training gepland en kan het vrouwenvoetbal bij Ajax écht beginnen. De competitie start op vrijdag 24 augustus aanstaande. Er wordt gespeeld op sportpark De Toekomst en de vrijdagavond (19.30 uur) wordt de vaste avond voor het afwerken van de competitieduels in ‘eigen huis’.


Tekst en foto’s: Ajax.nl

Internationals Anouk Hoogendijk, Daphne Koster en Desiree van Lunteren spelen vanaf het nieuwe seizoen bij Ajax. Internationals Anouk Hoogendijk, Daphne Koster en Desiree van Lunteren spelen vanaf het nieuwe seizoen bij Ajax.