Menu

Ajax-website totaal vernieuwd!

Op 20 augustus gaat het voetbalseizoen echt van start. Ajax brengt op het Kick Off Festival een nieuwe look, maar ook de officiële website is geheel vernieuwd. Op www.ajax.nl kunnen Ajax-supporters nu 24 uur per dag door het Ajax-gevoel beleven. Er is genoeg te ontdekken. Naast een nieuwe 'look' zijn er allerlei interactieve onderdelen toegevoegd. Ontmoet andere Ajax fans in de chat, laat je mening horen in het forum en peil de stemming met de dagelijkse poll. De mooiste Ajax-doelpunten beleef je in het nieuwe video- archief. Ook de Ajacieden hebben vanaf nu ieder een eigen homepage. Jouw link naar Ajax

De Ajax-website is de plek waar alle Ajax-supporters vanuit de gehele wereld samenkomen. Dagelijks surfen meer dan 10.000 fans naar www.ajax.nl en de gratis nieuwsbrief Ajaxmail telt al meer dan 25.000 leden.

Via ajax.nl kunnen supporters ook direct in contact treden met de spelers. Met regelmaat stellen de spelers op ajax.nl hun mailbox open zodat supporters rechtreeks vragen konden stellen. Deze supportersinterviews bewezen inmiddels hun waarde. Niet iedere voetballiefhebber heeft tenslotte de kans om naar trainingen te gaan voor handtekeningen of met zijn idool op de foto te gaan. Zo kreeg Cristian Chivu in april in een week tijd maar liefst 1500 vragen per mail opgestuurd. Hieruit selecteerde de redactie de meestgestelde welke zelf door de Roemeen werden beantwoord (en dat gebeurt echt, verzekert de redactie).

Dit seizoen wordt de website meer dan ooit een ontmoetingsplatform voor de fans. Met allerlei nieuwe interactieve onderdelen, zoals de chat en het forum, wordt het voor de supporter makkelijker om met elkaar in contact te komen of te discussieren over de club. We gaan deze voetbaljaargang zelfs een stapje verder. Op het programma dit jaar staan realtime video-chats met spelers. Van achter het pc-scherm kunnen de fans dan tegelijk communiceren met de spelers in beeld en geluid.

De Ajax-kopstukken werken ook hieraan mee. Co Adriaanse geeft bij de start van de nieuwe website antwoorden op de vragen die supporters hem deze zomer stuurden via ajax.nl. Ajax-voorzitter Michael van Praag heeft tevens laten weten dit seizoen weer mee te werken aan enkele chat-sessies en interviews met supporters.

Op de vernieuwde website is ook ruimte voor niet-voetbalzaken. Hoe kom ik aan een seizoenkaart, wanneer traint de selectie en hoe kan ik lid worden van de supportersvereniging? Antwoorden hierop zijn te vinden in de nieuwe rubriek van Ajax klantenservice. Clubkaarthouders, leden van de supportersvereniging, klanten van Ajax Direct of gewoon geinteresseerde supporters kunnen hier terecht met algemene of specifieke vragen over de club. In deze rubriek lees je ook alles over het sfeerteam, het publieksforum en de World of Ajax -het samenwerkingsverband van de Amsterdam ArenA, Soccer World, Verhaaf Party Catering, de Ajax Fanshop en het Ajax Museum. De nieuwe Ajax Kidsclub, die in november van start gaat, licht op deze plek vast een tipje van de sluier op. Nieuws, wedstrijden en goals Vlak na het laatste fluitsignaal zijn de eerste reacties en foto's van de wedstrijd al terug te vinden op ajax.nl. De redactie van de website is gevestigd op de Ajax-kantoren in de Amsterdam ArenA en zit daarom boven op het nieuws. Op www.ajax.nl kun je nog altijd terecht voor de vertrouwde onderdelen, zoals het laatste nieuws over de club, de prestaties op het veld en een historische terugblik op onze rijke voetbalgeschiedenis. En, zoals vanouds, is het nieuwe Ajax-shirt te bestellen in de online fanshop.

Een nieuw onderdeel waar wij best een beetje trots op zijn is 'Goals', het video-archief met de mooiste historische Ajax-doelpunten. Het is eindeloos genieten van de omhaal van Marco van Basten tegen FC Den Bosch, de sublieme krul van Cruijff tegen ADO Den Haag of het tikje met de punt van schoen van Kluivert in de Champions League-finale tegen AC Milan.

Natuurlijk hopen we dit seizoen het video-archief uit te breiden met mooie treffers van Brutil Hosé, Cedric van der Gun, Kevin Bobson, Andy van der Meyde en Richard Knopper, de nieuwe helden afkomstig van de jeugdopleiding van Ajax.

Met zoveel nieuwe namen in de selectie is de nieuwe Ajax-website trouwens ook de uitgelezen plek informatie in te winnen over de spelers. Alle Ajacieden krijgen op ajax.nl een eigen homepage, zeg maar een mini-website met personalia, palmares, interviews, een foto-album en up-to-date-statistieken. Surf gratis naar www.ajax.nl en maak kans op een Ajax-shirt! Om iedereen kennis te laten maken met onze nieuwe website kunnen supporters de komende vier weken gratis surfen naar www.ajax.nl bij Easy Everything in Amsterdam. Het grootste internetcafé van de wereld is te vinden in de Reguliersbreestraat 22 (tussen Munt en Rembrandtplein) en is zeven dagen per week, 24 uur per dag geopend (Deze actie loopt van 20 augustus tot en met 17 september).