Menu
A-junior Denswil verlengt contract

A-junior Denswil verlengt contract

Ajax en Stefano Denswil hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract, dat liep tot en met 30 juni 2012. De nieuwe en verbeterde verbintenis gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari 2012 en loopt tot en met 30 juni 2015. In de overeenkomst is een eenzijdige optie voor Ajax opgenomen voor nog een seizoen.

Denswil werd op 7 mei 1993 geboren in Zaandam. De verdediger speelt sinds de F-junioren in de jeugdopleiding van Ajax en komt dit seizoen uit voor de A1, het hoogste jeugdelftal.

Frank de Boer is blij met de verlenging van het contract van Stefano Denswil: ,,Stefano is een hele talentvolle jongen, uit een lichting die in algemene zin heel talentvol is. Hij is enerzijds een typische Ajax-verdediger. Maar hij kan ook meedogenloos zijn en is fysiek sterk. Dat combineert hij met een hele goede techniek. Hij is nog A-junior en wij kijken nu steeds wat voor zijn ontwikkeling het beste is. Dat kan de A1 zijn, maar ook wedstrijden bij Jong Ajax of zoals afgelopen week trainen met de A-selectie."

Stefano Denswil zet zijn handtekening onder het nieuwe contract. Stefano Denswil zet zijn handtekening onder het nieuwe contract.

Denswil zelf is eveneens een tevreden speler. ,,Ik was al blij toen ik bij de F-pupillen mocht spelen en nu ben ik nóg blijer, want je bent al jaren bezig om in Ajax 1 te komen. Vanaf komende zomer mag ik definitief met het eerste meetrainen en ik hoop dat ik dan ook in het eerste zal spelen."

Inmiddels is de Zaandammer, die in de C1 nog als enige van het F-jes team over was bij Ajax, al tien jaar Ajacied. ,,Dat is zo snel gegaan. Vanaf de B1 is het echt mannenwerk. Dan leer je veel meer. Het mooiste moment was het landskampioenschap vorig jaar met de A1 en alles wat daarom heen was, met onder andere de supporters van VAK410."

Afgelopen week mocht de talentvolle centrale verdediger al enige dagen meetrainen met Ajax 1. ,,Dat is heel anders dan zomaar een keertje", weet hij nu uit ervaring. ,,Je zit met ze in de kleedkamer, eet met ze en praat dus meer." Nu is het wachten op zijn debuut en zoals technisch directeur ad interim Danny Blind het verwoordde: ,,Ik ben er heilig van overtuigd dat dat niet lang op zich zal laten wachten."

Bekijk het interview met Stefano Denswil later deze middag op Ajax TV.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst