Menu
A-junior Vermeij bezorgt Jong Ajax zege

A-junior Vermeij bezorgt Jong Ajax zege

Jong Ajax heeft de competitiewedstrijd tegen Jong FC Twente maandag met 2-3 gewonnen. A2-junior Vincent Vermeij maakte de winnende treffer. Eerder scoorden namens Jong Ajax Ruben Ligeon (0-1) en Stefano Denswil (2-2). Invaller Vermeij stelde de zege in de blessuretijd veilig.

Jong Ajax kende een prima start op bezoek bij de Beloften van FC Twente. Ruben Ligeon hielp zijn ploeg al na achttien minuten aan een 0-1 voorsprong. De rechtsback schoot vanaf vijftien meter beheerst raak. Het duel tussen Tukkers en Amsterdammers kon bijna negentig minuten lang boeien. Vooral het bij vlagen hoge tempo en de vele duels kleurden het treffen in de Eredivisie voor Beloftenploegen.

Halverwege de wedstrijd leken de Ajacieden hun zaakjes uitstekend op orde te hebben. De Amsterdammers controleerden en hadden de thuisploeg aardig in de tang. Tien minuten na de pauze kantelde de wedstrijd onverwacht toch. Een fraaie treffer van Felitciano Zschusschen – een machtige uithaal vanaf zestien meter – trok Jong FC Twente over een dood punt. De afstandsknal, waarop Ajacied Mickey van der Hart kansloos was, bezorgde de thuisclub een welkome extra dosis vertrouwen. Twente ontworstelde zich aan de Amsterdamse druk. Jong Twente-trainer Patrick Kluivert zag het allemaal goedkeurend aan.

Het was interessant te zien hoe de Jong Ajacieden reageerden op de gelijkmaker. Met invaller Boban Lazic voor Ilan Boccara toonde Jong Ajax-trainer Gery Vink zijn aanvallende intenties. Een corner van Lesley de Sa zeilde die fase via de vingertoppen van de Twentse keeper via de lat voorlangs het doel. Ook Ligeon bleef deelnemen aan het aanvalsspel. Het lukte de verdediger niet om zijn ploeg nogmaals aan een treffer te helpen. De hoge voorzetten van Ligeon bleven wel gevaarlijk.

Samen met Stefano Denswil vormde Joël Veltman opnieuw een sterk centraal duo in de Ajax-defensie. Samen met Stefano Denswil vormde Joël Veltman opnieuw een sterk centraal duo in de Ajax-defensie.

Het duel in de Beloftencompetitie tussen Jong FC Twente en Jong Ajax werd eerder, in januari afgelast. Het competitietreffen kon niet worden gespeeld omdat het veld van de Tukkerse Beloften werd afgekeurd wegens gladheid.

De Tukkers kwamen uit een dood spelmoment zelfs brutaal aan een voorsprong. Rick Hemmink krulde zijn vrije trap knap voorbij de wederom kansloze Mickey van der Hart. Jong Ajax leek even met lege handen achter te blijven. Dat was gezien het spelbeeld in het eerste uur onterecht. Het inbrengen van Vincent Vermeij voor Tobias Sana bleek een gouden zet. De Ajacieden werkten het laatste kwartier keihard en trokken het duel stilletjes aan weer naar zich toe.

Vanaf de penaltystip bracht de sterk spelende Stefano Denswil zijn ploeg weer naast de Twentenaren. De centrumverdediger kreeg het buitenkansje nadat Coen Gortemaker De Sa tegen het gras had gewerkt. Gortemaker moest zijn actie ook nog eens bekopen met een (terechte) tweede gele kaart. In de blessuretijd bezorgde uitgerekend de Benjamin in de Jong Ajax-selectie zijn ploeg de derde en uiteindelijk winnende Ajax-treffer. Vermeij sloeg in de slotminuten onberispelijk toe: 2-3.

Jong Ajax stapte daarmee als winnaar van het veld. Het had bovendien in Vermeij een opvallende matchwinner. ,,De winnende goal in de laatste minuut; dat zijn toch de lekkerste overwinningen'', glimlachte Jong Ajax-trainer Gery Vink na afloop. ,,De zege was, op basis van onze eerste helft ook verdiend. Het is leuk dat Vincent op deze manier kan laten zien wat hij in huis heeft.''

In de officiële openingswedstrijd van het seizoen maakten de Beloften van Vink al kennis met de Twentse Beloftenploeg van trainer Patrick Kluivert. De Supercupwedstrijd in de Grolsch Veste ging op 6 augustus met 2-0 verloren voor de Amsterdammers. Jong Ajax wist zich maandag waardig te revancheren voor die nederlaag.

,,Deze zege is ook goed voor de moraal van de groep'', besloot Vink. ,,Dit hadden we even nodig. Nu kunnen we weer omhoog kijken.''

Scoreverloop:
18. Ligeon 0-1, 55. Zschusschen 1-1, 72. Hemmink 2-1, 85. Denswil 2-2 (pen.), 90. Vermeij 2-3.

Opstelling Jong Ajax:
Van der Hart; Ligeon, Veltman, Denswil, Boilesen (46. Rosheuvel); Boccara (57. Lazic), El Hasnaoui, Busse; Sana (75. Vermeij), Andersen, De Sa

Wissels:
Kramer, Rosheuvel, Lazic, Vermeij, Warmerdam

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees