Menu

Akachar: 'Ik ben er nog niet, maar het is een begin'

Maxwell liet tegen RBC eindelijk weer eens zien dat hij kan scoren. Hij had een goed moment uitgekozen, want zijn ouders zaten op de tribune. De wedstrijd was ook een goed moment voor Akachar, de speler van Jong Ajax kreeg zijn eerste speelminuten in Ajax 1.

Al een aantal wedstrijden op rij kreeg Maxwell kansen om te scoren, maar lukte het niet. Vandaag kwam daar gelukkig verandering in. ,,Het duurde inderdaad lang. Maar ik kan niet uitkiezen wanneer ik scoor, dat gebeurt gewoon. Het geeft een erg goed gevoel", vertelde de Braziliaan na afloop.

De wedstrijd was toch niet zo gemakkelijk als het leek, vond Maxwell. ,,In de eerste helft hadden we een goed tempo. We moesten snel scoren, in dit soort westrijden is dat belangrijk. In de tweede helft konden we het tempo niet handhaven, maar we bleven wel in balbezit. De goede eerste helft bleek dus beslissend."

Ongeveer een half uur voor het einde van de wedstrijd ging er een luid gejuich door het stadion, zonder dat daar op het veld aanleiding toe was. Het bleek dat Feyenoord op achterstand kwam tegen De Graafschap. De Ajacieden begrepen in eerste instantie niet meteen wat er aan de hand was. ,,Ik hoorde het, en keek naar de schermen in het stadion om uit te vinden wat er was. Na een tijdje kwamen daar de tussenstanden uit de andere competitiewestrijden in beeld. Toen begrepen we het. Heeft Feyenoord nu verloren? Niet? Ah, dat is jammer", glimlachte Maxwell.

Voor Jamal Akachar zal 5 april 2003 een heugelijke avond zijn geweest. Donderdag kreeg de Ajacied te horen van zijn trainer John van 't Schip dat hij mee mocht trainen met het eerste. Een dag later maakte hij zijn officiĆ«le debuut in de hoofdmacht van Ajax. ,,Ik heb ervan genoten", glunderde Akachar. Zichtbaar onwennig tegenover de pers die vooral in hem was geĆÆnteresseerd deed hij zijn verhaal. ,,Ik dacht: als het 3-0 of 4-0 voor ons is, val ik misschien wel in. Dat gebeurde dus. Ik ben niet ontevreden, maar ik vind dat ik beter kan. In het begin was ik erg zenuwachtig. Het debuut was wel zoals ik ooit droomde, alleen zonder doelpunt."

Voordat Akachar in het veld kwam, zag het publiek dat Van der Vaart naar hem toekwam. ,,Hij vroeg of ik er voor hem in kwam. Toen zei ik dat dat niet zo was, ik zou er voor Pienaar inkomen", lichtte de debutant toe. Toen hij eenmaal het veld betrad kreeg hij een luid applaus van de fans, dat echter aan de Ajacied voorbij ging. ,,O ja? Daar heb ik helemaal niet op gelet. Ik was alleen maar bezig met de wedstrijd. Ik ben er nog niet, maar het is een begin."