Menu

Akachar naar Cambuur Leeuwarden

Jamal Akachar speelt volgend seizoen bij Cambuur Leeuwarden. De club uit de Gouden Gids Divisie heeft de aanvaller van Jong Ajax voor twee jaar vastgelegd.

De 21-jarige aanvaller maakte op 5 april vorig jaar zijn debuut in het eerste elftal van Ajax. In de thuiswedstrijd tegen RBC viel hij in. Akachar kon aan het einde van dit seizoen transfervrij vertrekken. Ajax bood hem geen nieuw contract aan. ,,Dat is jammer, maar ik kijk vooruit en heb vreselijk veel zin om in Leeuwarden te spelen. Ik heb een goed gesprek gehad met de trainer en die ziet voor mij een plaats weggelegd achter de spitsen of op linkshalf. Daar speel ik zelf ook het liefst. Verder is Cambuur een club met ambities. Ze hebben bijvoorbeeld ook Thijs Houwing aangetrokken", vertelt de vertrekkende Akachar.

,,Ik ga ook in Leeuwarden wonen. De afstand vanaf Amsterdam is te groot om elke dag te rijden. Dat zal in juli ofzo gaan gebeuren. Maar eerst wil ik met Jong Ajax nog kampioen worden en de beker winnen. Daarna begint een nieuw avontuur en wie weet kom ik via Cambuur wel weer hogerop."