Menu

Akachar traint mee

Bijna de voltallige Ajax-selectie is weer op het trainingsveld te vinden. Zelfs Rafael van der Vaart, Nigel de Jong en Mendes da Silva waren donderdagochtend al teruggekeerd uit Moldaviƫ. Jamal Akachar maakte donderdag ook deel uit van de selectie.

Dit keer werden geen partijtjes gespeeld tijdens de training. Het accent lag op de afronding. Vanaf links, het midden en rechts, ballen over de grond of ineens vanuit de lucht, alle variaties kwamen aan bod. Witschge kreeg het meest de handen van zijn teamgenoten op elkaar. De Amsterdammer schoot keer op keer subtiel in de kruising, onhoudbaar voor de keepers.

Omdat Nigel de Jong woensdagmiddag de hele wedstrijd met Jong Oranje speelde, mocht hij het donderdagochtend rustig aan doen. Van een afstandje keek hij toe hoe zijn ploeggenootjes de ballen alle kanten inschoten. Toen hij dichterbij kwam, werd hij gelijk aan het werk gezet. Witschge zag De Jong naderen en riep hem toe: ,,He, Nigel, doe 's wat!", waarop de Jong braaf alle ballen ging verzamelen en terugspeelde naar degenen die ze vervolgens opnieuw alle kanten op vuurden. Alleen de ballen die over het hek vlogen en in het watertje achter het trainingsveld belandden, hoefde hij niet op te halen van Witschge.

Terwijl de Ajacieden hun energie botvierden op de keepers, gebeurde er in het stadion iets bijzonders. Joop, een hoofdsteward van de Arena, trouwde met zijn geliefde Angela op wat voor de steward een van de mooiste plekjes is: de middenstip in de Arena. Na de fotosessie kwam David Endt namens de selectie en technische staf een vaan overhandigen voor het gelukkige paar. Joop was zichtbaar ontroerd. Zo stond de gelukkigste dag uit zijn leven toch nog een beetje in het teken van zijn andere geliefde: zijn cluppie Ajax.