Menu
Akkerman nieuw, De Ridder verlengt bij Ajax Vrouwen

Akkerman nieuw, De Ridder verlengt bij Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen hebben een nieuwe aanwinst. Verdediger Lucie Akkerman tekende vandaag een eenjarig contract bij Ajax. Bovendien verlengde de hoogzwangere Chantal de Ridder haar contract.

Akkerman komt over van PSV, waar ze twee seizoenen speelde. Daarnaast is de centrale verdediger international. Met Oranje O19 werd ze in 2015 Europees Kampioen. ,,Ik ben superblij dat ik bij Ajax heb getekend. Dit is de grootste club van Nederland bij de vrouwen en het is een eer om hier te tekenen."

Akkerman: 'Het is een eer om hier te tekenen'
Akkerman: 'Het is een eer om hier te tekenen'

Naast een nieuwe speelster zette ook een oud-gediende vandaag haar handtekening onder een nieuw contract. Aanvaller Chantal de Ridder, momenteel in verwachting van haar eerste kindje, blijft ook het komende seizoen verbonden aan Ajax.

De Ridder is sinds 2012 bij Ajax. Ze speelde in die tijd 105 wedstrijden en scoorde 36 keer. Vanwege haar zwangerschap en een blessure kwam ze dit seizoen amper in actie, maar De Ridder is van plan na de geboorte van haar kind terug te keren in de selectie van trainer Benno Nihom.

Een glimlach bij De Ridder en Nihom.
Een glimlach bij De Ridder en Nihom.

Lees ook: Van der Gragt verruilt Ajax voor Barcelona
Lees ook: Daphne Koster: Je moet met iedereen Ajax uitstralen

Tekst en beeld: Ajax.nl