Menu
'Al jaren veel respect voor Heracles'

'Al jaren veel respect voor Heracles'

Frank de Boer heet voor aanvang van de competitiewedstrijd tegen Heracles alle supporters welkom met een column in het officiële programmaboekje Ajax Kick Off. Lees hier de bijdrage van de hoofdtrainer.

Beste Ajacieden,

Hartelijk welkom in de Amsterdam ArenA bij Ajax - Heracles Almelo. Om vast te houden aan wat wij onze spelers ook voorhouden: er zijn nog zes finales te gaan.

Het paasweekeinde was voor Ajax fantastisch. Jullie denken dat ik dan doel op de uitslagen in de Eredivisie, maar ik bedoel ook de AEGON Future Cup. Het was de vierde keer dat dit internationale toernooi voor B-junioren werd georganiseerd en het was weer een groot succes. Het publiek heeft veel grote talenten in actie kunnen zien. Onze eigen talenten doen op deze wijze belangrijke ervaring op. Spelen voor veel publiek en tegen clubs uit andere culturen, dat is heel belangrijk voor hun ontwikkeling. Dat valt niet te trainen. Ze deden het fantastisch, ook al verloren ze de finale.

Maar het was natuurlijk ook voor het eerste elftal een goed weekeinde. Voor ons als technische staf is het fantastisch om te zien dat we niet alleen onze wedstrijden winnen, maar dat we de afgelopen maanden ook steeds meer terugzien van waar we dagelijks aan werken op het trainingsveld. De spelers geloven net als wij in de weg die we zijn ingeslagen, met deze manier van spelen. Als onze speelwijze goed wordt uitgevoerd, leidt dat tot mooie aanvallen. Vorige week tegen NEC hebben we daar meerdere voorbeelden van gezien, in sommige gevallen ook fantastisch afgemaakt. En daar gaat het natuurlijk om, dat het ook ergens toe leidt. Wij hebben het vertrouwen dat dit spel inderdaad ergens toe leidt.

Om die reden heb ik ook al jaren veel respect voor Heracles. Zij houden er ook een filosofie op na waar voetballen het uitgangspunt is. Ze willen de bal hebben en ze combineren goed, ze spelen verzorgd voetbal. Ze laten elk seizoen zien dat ze daarmee tot goede prestaties in staat zijn. Het publiek wordt bij thuiswedstrijden in Almelo vermaakt en ook in uitwedstrijden worden behoorlijk wat punten verzameld. Er zijn genoeg clubs die met vergelijkbare financiële middelen strijden in de grote middenmoot van de Eredivisie en dat met een veel negatievere instelling doen. Dat kan mij veel minder bekoren.

Voor wie goed oplet vandaag: in de ArenA wemelt het van de Ajacieden uit het verleden. Voor het derde seizoen op rij is er de reünie voor oud-spelers. Op de tribune is de Engelenbak uit de Meer weer nagebouwd. Vanaf die plek zullen de oud-spelers de wedstrijd bekijken. Spelers die een bijdrage hebben geleverd aan de vele prijzen die Ajax heeft gewonnen. Misschien geeft het onze spelers een extra stimulans om te laten zien waar we toe in staat zijn. Mij maakt het niet uit waar ze die prikkel vandaan halen, als ze maar een goede prestatie neerzetten.

Vandaag is het aan ons om Heracles zo min mogelijk aan de bal te laten komen. In de Amsterdam ArenA moeten wij de baas zijn en het spel bepalen. Zoals veel van de oud-spelers op de tribune gewend zijn uit hun tijd in de Meer.

Heel veel plezier bij Ajax - Heracles.

Frank de Boer
Trainer/Coach