Menu
Alderweireld baalt van nieuwe blessure

Alderweireld baalt van nieuwe blessure

Vooraf leek de confrontatie van zondag tussen Feyenoord en Ajax in het teken te staan van een interessant onderling duel tussen Feyenoord-aanvaller John Guidetti en Ajacied Toby Alderweireld. Inmiddels kan door deze tweestrijd een streep. Guidetti heeft last van zijn amandelen en is voor komend weekend een twijfelgeval. Terwijl Alderweireld tegen AZ opnieuw geblesseerd raakte aan zijn hamstring en daardoor enkele weken moet toekijken.

,,Het is dezelfde blessure als voor de winterstop”, sombert de 22-jarige Belg, die begin januari tijdens het trainingskamp in Brazilië juist weer voldoende was aangesterkt. ,,Ik voelde me daar fysiek sterk en kwam moeiteloos mee.” In de uitwedstrijd tegen AZ werd Alderweireld afgelopen zondag weer teruggeworpen. Met een van pijn vertrokken gezicht greep hij in de tweede helft naar zijn hamstring. Al snel werd duidelijk dat hij een streep door de Klassieker kon zetten.

Enkele dagen voor zijn blessure had Alderweireld de spierballentaal van Guidetti, in onder meer VI, voor kennisgeving aangenomen. ,,Ik ben geneigd te reageren, maar laat ik dat maar niet doen”, zei de verdediger toen. ,,Ik ga geen olie op het vuur gooien, want daar heb je niks aan. Feyenoord heeft nu veel vertrouwen, dus het is aan ons te laten zien dat we nog steeds sterker zijn. Ik ben benieuwd.”

Toby Alderweireld raakte afgelopen zondag tegen AZ opnieuw aan zijn hamstring geblesseerd. Toby Alderweireld raakte afgelopen zondag tegen AZ opnieuw aan zijn hamstring geblesseerd.

Alderweireld, die sinds drie jaar deel uitmaakt van de A-selectie, verloor in die periode nooit een Klassieker. Ook vorig seizoen legden de Belgisch international en zijn ploeggenoten De Kuip het zwijgen op. ,,We hadden die wedstrijd onder controle, hoewel dat tegen een ander Feyenoord was”, licht de geboren Antwerpenaar toe. ,,We hadden toen sowieso het gevoel dat we gingen winnen. Nu is Feyenoord sterker, maar moeten we laten zien dat we kwalitatief beter zijn. Dat hebben we in de thuiswedstrijd nagelaten”, doelt hij op het 1-1-gelijkspel eerder dit seizoen.

Ajax heeft in elk geval vertrouwen geput uit de puntendeling (1-1) bij koploper AZ. ,,Als we in Rotterdam weten te winnen ziet de wereld er heel anders uit en hebben we een fantastische start gehad”, stelt Alderweireld. ,,Daarna moeten we gewoon van wedstrijd naar wedstrijd leven en alles geven. Ook omdat we weten dat de concurrentie punten zal laten liggen. Wij moeten proberen dat niet te doen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar dat moet natuurlijk wel de insteek zijn.”

Ajax heeft inmiddels de nodige ervaring met het achtervolgen van de koploper. Twee seizoenen geleden werd een fantastische tweede seizoenshelft net niet beloond doordat de uiteindelijke kampioen, FC Twente, ook weinig fouten maakte. Afgelopen jaargang rolde het kwartje wel de juiste kant op en greep Ajax op de laatste speeldag de landstitel ten faveure van de Tukkers. Desondanks had Alderweireld liever nu al bovenaan gestaan. ,,Want nu lopen we weer achter de feiten aan en dat is toch altijd lastiger voetballen. We mogen sowieso geen steken meer laten vallen.”

Tekst: Ajax.nl/Coen Heil
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst