Menu
Alderweireld blij met bevestiging

Alderweireld blij met bevestiging

Bij Toby Alderweireld overheerst ook een paar dagen na het behalen van dertigste landstitel nog steeds de blijdschap en trots. De Belgisch international sluit met Ajax vanaf donderdag het seizoen af met een oefentrip in Amerika. Het team van Frank de Boer speelt twee wedstrijden in de Verenigde Staten. Tot slot staat er voor Alderweireld nog een belangrijke interland met België op het programma.

Hij denkt nog eens terug aan het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Pieter Vink afgelopen zondag. ,,Er heerste eerst nog een beetje ongeloof. Het was allemaal zo mooi en overweldigend. Als je die ontlading bij iedereen zag. Dit zijn de momenten die je je hele leven bijblijven. Ook de sfeer in het stadion was voor Nederlandse begrippen echt ongekend. De druk vooraf was immens groot, maar als je dan zo’n wedstrijd speelt is dat fenomenaal. We hebben gewoon verdiend gewonnen.”

De 22-jarige verdediger maakt de balans op van zijn tweede seizoen in het eerste elftal van Ajax. ,,Het tweede jaar is altijd moeilijker, maar ondanks dat ik even een terugslag heb gehad haalde ik toch altijd een bepaald niveau. Daarnaast heb ik enkele belangrijke doelpunten gemaakt, waarmee ik het team heb geholpen”, doelt de Belg op zijn treffers tegen onder meer NEC en Feyenoord. ,,Ik ben in elk geval blij dat ik dit jaar de bevestiging heb gekregen en dat zal me alleen maar sterker maken.”

Alderweireld: ,,Als iedereen blijft kunnen er nog mooie dingen ontstaan." Alderweireld: ,,Als iedereen blijft kunnen er nog mooie dingen ontstaan."

Ook in de rest van het elftal zit volgens Alderweireld nog veel rek. ,,Nicolai Boilesen, Christian Eriksen en Lorenzo Ebecilio zijn pas 19 jaar, maar worden door de buitenwacht al als volwassen spelers beoordeeld. Maar ook Jan Vertonghen is nog altijd maar 24 jaar. Echt, als iedereen blijft kunnen er nog mooie dingen ontstaan. ‘The sky is the limit’ zullen we maar zeggen.”

Hoewel het clubseizoen officieel is afgelopen, reizen de Ajacieden donderdag af naar Amerika, waar oefenwedstrijden op het programma staan tegen DC United en Portland Timbers. ,,Ook daar zal er nog wel een feestje worden gevierd, maar niet te gek”, blikt Alderweireld alvast vooruit. ,,Wij spelen namelijk met België nog de belangrijke wedstrijd tegen Turkije”, wijst de Antwerpenaar op het EK-kwalificatieduel dat op 3 juni wordt gespeeld in Brussel.

Na de eerste week van juni breekt voor Alderweireld en de meeste van zijn ploeggenoten de vakantieperiode aan. ,,Wat dat betreft is het ook lekker dat we nu al zeker zijn van een plaats in de Champions League, zonder dat we in juli al de stress hebben van die voorronden.”

Op 27 juni start Ajax de voorbereiding op het nieuwe seizoen, waarvoor de verwachtingen nu al hooggespannen zijn. ,,Als we onder deze trainer dan een normale voorbereiding meemaken en verder kunnen schaven aan ons positiespel gaan we opnieuw voor de titel.”

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst en ProShots