Menu
Alderweireld en Anita op de 'Sint Jan'

Alderweireld en Anita op de 'Sint Jan'

De leerlingen van de Sint Janschool uit Amsterdam-West hebben Ajax StreetWise vrijdag op een bijzondere manier afgesloten. In het bijzijn van ‘special guests’ Toby Alderweireld en Vurnon Anita kregen alle leerlingen een speciaal StreetWise-diploma. Ook kreeg de school een ingelijst shirt van Ajax met alle handtekeningen van de selectie.

Afgelopen week was Ajax StreetWise aanwezig op de Sint Jan school uit Amsterdam West. Toen de leerlingen dinsdagochtend op de school aankwam hing de hele school al vol met Ajax-vlaggetjes. Ook kopietjes van de lespakketten hingen bij binnenkomst op de deuren zodat ook de ouders konden zien wat de kinderen deze week te wachten stond. De sfeer zat er al gelijk goed in.

Gedurende de week deed iedereen heel enthousiast mee. Tijdens de speciale Ajax-lessen waren de kinderen heel aandachtig met hun les bezig en waren ze allemaal erg geïnteresseerd in alles wat betreft Ajax. Hiermee hebben alle leerlingen de vijf stickers die ze konden verdienen gehaald. Als beloning kregen ze vrijdagmiddag tijdens de afsluiting van de StreetWise-week allemaal hun Ajax -diploma met daarop een handtekening van Frank de Boer. Niet alleen de leerlingen van de Sint Janschool waren enthousiast, ook de docenten gingen er in mee en vonden het leuk dat de lessen een keer op een andere manier werden gebracht.

Vrijdagochtend kwamen veel leerlingen in hun Ajax-outfit naar school, want vrijdag was de dag dat zij hun diploma zouden krijgen. De spanning steeg in de ochtend: Welke spelers zullen er komen, welke vragen zullen we stellen, wie mag er op het podium de vraag stellen? En toen was het zo ver: De diploma-uitreiking!

Tijdens het Ajax-filmpje werden de doelpunten onder luid applaus ontvangen en steeg de spanning tot grote hoogte. Na het filmpje werden de spelers aangekondigd: Vurnon Anita! En Toby Alderweireld! De zaal ontplofte. Er werd gedanst met de spelers, ze mochten de spelers vragen stellen en tot slot ontving de school een ingelijst Ajax-shirt met alle handtekeningen van de Ajax-selectie. Zo kwamen de leerlingen erachter dat Anita een eigen sportwinkel zou willen hebben als hij geen voetballer was geworden en dat Alderweireld politieagent had geworden, net zoals zijn broer. Zo was StreetWise ook op de laatste dag leerzaam.

Ajax StreetWise is een project van de Ajax Foundation, ondersteund door hoofdsponsor AEGON. De Ajax Foundation heeft als doel een bijdrage te leveren aan maatschappelijke onderwerpen als sociale integratie, educatie, sport en gezondheid. Met Ajax StreetWise wordt hier invulling aan gegeven door kinderen samen te laten leren en voetballen. Volg alle activiteiten van Ajax StreetWise ook via Facebook en Hyves.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Ajax StreetWise op Hyves

Ajax StreetWise op Facebook

Vurnon Anita en Toby Alderweireld beantwoorden vragen van leerlingen. Vurnon Anita en Toby Alderweireld beantwoorden vragen van leerlingen.