Menu
Alderweireld en Blind nemen afscheid

Alderweireld en Blind nemen afscheid

Daley Blind en Toby Alderweireld hebben in de rust van de Klassieker afscheid genomen van Ajax en zijn supporters. Directeur voetbalzaken Marc Overmars sprak mooie woorden en ook de spelers zelf blikten met een heel goed gevoel terug op hun jaren in Amsterdam. De ereronde en knallende vuurwerkshow die volgden maakten een mooi afscheid compleet.

De eerste speler die werd toegesproken was Alderweireld. ,,We nemen vandaag afscheid van een echte Ajacied. Je was een rots in de branding voor Ajax en hebt uiteindelijk een fantastische transfer verdiend’’, aldus Overmars. De verdediger zelf nam daarna het woord: ,,Ik ben iedereen heel dankbaar. Amsterdam, de technische staf, Ajax, mijn familie en vriendin. Natuurlijk wil ik ook de supporters bedanken. Betere supporters bestaan niet.’’

Vervolgens was het de beurt aan zijn voormalig ploeggenoot, Daley Blind. Overmars: ,,Als het een jongensboek mag zijn, heb jij de hoofdrol. Je bent door de voordeur weggegaan. Een voorbeeld voor de jeugd. De deur van Ajax staat altijd voor je open.’’ Voor de middenvelder van Manchester United voelde het afscheid in de ArenA als ‘thuiskomen’. ,,Ik heb hier een ontzettend mooie tijd beleefd. De supporters en ik hebben een mooi verleden. We zijn moeilijk begonnen, maar uiteindelijk toch samen één geworden. Bedankt!’’, waren de woorden van Blind die onder luid applaus door het publiek ontvangen werden.

Alderweireld doorliep de Ajax-jeugdopleiding en speelde vervolgens tussen 2008 en 2013 in totaal 186 officiële wedstrijden in het eerste elftal, waarin hij vijftien keer scoorde. Daarna vertrok de verdediger richting Atlético Madrid. Dit seizoen is Alderweireld door de Spaanse kampioen uitgeleend aan Southampton. Met Ajax won Alderweireld eenmaal de KNVB Beker (2010), driemaal de landstitel (2011, 2012 en 2013) en eenmaal de Johan Cruijff Schaal (2013).

Blind is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax en hij maakte zijn debuut op 7 december 2008. Tussen 2008 en 2014 speelde hij in totaal 143 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax. In die duels kwam hij tot drie doelpunten. Blind veroverde in 2011, 2012, 2013 en 2014 vier keer op rij de landstitel. In 2013 won hij tevens de Johan Cruijffschaal. Inmiddels is hij een vaste waarde in het team van Louis van Gaal in de Premier League.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Onder luid applaus liepen Alderweireld en Blind hun ereronde. Onder luid applaus liepen Alderweireld en Blind hun ereronde.
Hoogtepunt was de vuurwerkshow in de letters 'Daley en Toby bedankt'. Hoogtepunt was de vuurwerkshow in de letters 'Daley en Toby bedankt'.