Menu
Alderweireld en Vermeer helemaal fit

Alderweireld en Vermeer helemaal fit

Het beste nieuws van het trainingsveld kwam dinsdagochtend uit de achterhoede. Toby Alderweireld en Kenneth Vermeer, afgelopen zaterdag nog toeschouwers bij Ajax - VVV-Venlo, zijn fit voor de belangrijke thuiswedstrijd in de UEFA Champions League tegen Borussia Dortmund.

Hoe wezenlijk een thuis- en uitwedstrijd in de Champions League van elkaar verschillen, is vooral de voorafgaande dag goed zichtbaar. Waar bij een uitduel zoals in Manchester twee weken geleden, pas in de avond wordt getraind, is dat bij een thuiswedstrijd gewoon om 10:30 uur. Zoals gebruikelijk. Het enige verschil met een normale trainingsdag is de kleding, de reclameloze bidonnen en uiteraard de vele pers langs de lijn.

Die pers mocht bijna een uur toekijken hoe 22 Ajacieden, inclusief onder anderen Danny Hoesen en de nog herstellende Boilesen en Serero, zich prepareerden op de allesbeslissende thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund. Met vier punten uit vier duels en de wetenschap dat Ajax de laatste jaren tegen Real Madrid niets had in te brengen, moet het woensdagavond gebeuren. Bij een zege op de Duitse formatie en een overwinning van Real Madrid in Manchester is Europese overwintering een feit.

Kenneth Vermeer heeft de ziektekiemen uit z'n lijf getraind. Kenneth Vermeer heeft de ziektekiemen uit z'n lijf getraind.

Conditietrainer Björn Rekelhof liet de Ajacieden vooraf zien hoe hij de eindstand in poule D wil hebben. Met vier lage pionnen in de kleuren wit, rood, geel en blauw in die volgorde in zijn hand, vertelde hij dat wit stond voor Real Madrid, rood voor Ajax, geel voor Dortmund en blauw voor Manchester City. Daarmee had hij zijn ideale volgorde voor 4 december 22.30 uur in zijn hand.

Vervolgens stoomde Rekelhof de spelers in een klein half uur klaar voor de rest van de training. Na het conditionele gedeelte, de rondo en een positie-oefening waaraan ook Nicolai Boilesen en Thulani Serero nog deelnamen, moest de pers vertrekken. Het laatste gedeelte wilde De Boer aan de tactische speelwijze wijden. De vier wissels die maandagavond niet in actie kwamen met Jong Ajax staken over om aan te sluiten. Zo kon Ajax met elf tegen elf de wedstrijdsituaties van woensdag alvast nabootsen. Het blijft dus gissen naar de (mogelijke) verrassingen die Frank de Boer in petto heeft. Woensdagavond 20:45 uur weten we meer!

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Niklas Moisander traint zijn sprongkracht. Wie weet kan hij weer op Europees niveau scoren. Niklas Moisander traint zijn sprongkracht. Wie weet kan hij weer op Europees niveau scoren.
Een bataljon camera's registreerde de laatste training voor Ajax - Borussia Dortmund. Een bataljon camera's registreerde de laatste training voor Ajax - Borussia Dortmund.
Nicolai Boilesen sloot kort aan bij de groep. Nicolai Boilesen sloot kort aan bij de groep.
Viktor Fischer houdt overzicht en Christian Eriksen schat zijn volgende actie in. Viktor Fischer houdt overzicht en Christian Eriksen schat zijn volgende actie in.
Danny Hoesen maakte deel uit van de trainingsgroep. Danny Hoesen maakte deel uit van de trainingsgroep.