Menu
Alderweireld hoopt op vliegende start

Alderweireld hoopt op vliegende start

Toby Alderweireld is deze week aan zijn derde seizoen in de hoofdmacht van Ajax begonnen. De Belgische verdediger sloot maandag samen met Jan Vertonghen en Eyong Enoh bij de groep aan. Alderweireld koos de afgelopen weken voor een bijzonder relaxte vakantie. De ontspanning heeft de international hongerig gemaakt. De derde ster is mooi, maar hij wil meer. Samen met Ajax.

Met een uitgerust gevoel arriveerde Alderweireld maandag in De Lutte. Ook na de eerste training in Overijssel bleef dat uitgeruste gevoel overheersen. Het heeft alles te maken met de ontspannen vakantie die Alderweireld achter de rug heeft. Wie verhalen over tropische oorden en panoramavergezichten verwacht, krijgt het tegenovergestelde te horen. De 22-jarige Belg koos er namelijk bewust voor om de zomer thuis in zijn geboorteland door te brengen. ,,Ik heb een topvakantie gehad. Na zo’n druk en mooi jaar met Ajax wilde ik echt even mijn rust pakken. En dat is in België uitstekend gelukt. Samen met de mensen die me lief zijn, hebben we een paar heerlijke weken gehad.”

Het kampioenschap kwam tijdens de vakantieperiode nog geregeld voorbij. Na de afsluitende oefentrip met Ajax in de Verenigde Staten en de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije kwamen de beelden van het kampioenschap nog geregeld voorbij in huize Alderweireld. ,,De huldiging op het Museumplein heb ik nog vaak teruggezien op Ajax TV. Die beelden toverden elke keer weer een glimlach op mijn gezicht. Door al die prachtige herinneringen zal ik dit kampioenschap echt nooit vergeten. Toch beginnen we nu weer opnieuw. Daar moeten we ons nu op richten. En een ding weet ik zeker: zo’n kampioensfeest wil ik volgend jaar weer meemaken.”

,,Juist als kampioen moet je gretig aan het nieuwe seizoen beginnen." ,,Juist als kampioen moet je gretig aan het nieuwe seizoen beginnen."

Tijdens de busreis van Amsterdam naar De Lutte ging het maandag nog nauwelijks over het behaalde kampioenschap, zo ondervond Alderweireld. ,,Je kan goed merken dat iedereen na de vakantie weer gefocust is op het nieuwe seizoen. De honger is er weer. We zijn een jonge groep, die graag nog veel meer prijzen willen winnen. We staan hopelijk aan de vooravond van een mooi seizoen waarin we opnieuw om de titel gaan spelen. Daarnaast gaan we voor het tweede jaar op rij in de UEFA Champions League spelen. Ook daar kijk ik erg naar uit. Dat alles bij elkaar zorgt ervoor dat ik - op z’n Belgisch gezegd - de goesting weer heb om te gaan spelen.”

Hoewel Alderweireld graag in de tegenwoordige tijd spreekt, zal hij dit seizoen toch nog iedere dag aan de derde ster herinnerd worden. Het goudkleurige symbool van de dertigste landstitel prijkt namelijk ook boven het Ajax-logo op het trainingsshirt. Alderweireld: ,,Prachtig dat die sterren op al onze shirts staan. En natuurlijk voelen we ons kampioen. Het maakt je trots op wat we met elkaar hebben bereikt. Maar we moeten niet het oog verliezen dat we juist als kampioen gretig aan het nieuwe seizoen moeten beginnen. Je bent zo goed als je laatste wedstrijd. Dat telt in het voetbal heel erg. Het zou daarom lekker zijn als we dit seizoen direct goed beginnen. Een goede start kan ons veel profijt opleveren.”

Tekst: Ajax.nl/ Daan Germans
Foto’s: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst