Menu
Alderweireld is weer fit

Alderweireld is weer fit

De winterse temperaturen weerhielden de supporters er niet van om woensdag naar de openbare training op de sportcomplex Toekomst te komen. Frank de Boer ontbrak bij de training. De coach van Ajax is in Barcelona waar Ajax A1 woensdagavond in de kwartfinale van de NextGen Series tegen de A-junioren van FC Barcelona speelt. Toby Alderweireld is weer helemaal fit en trainde volledig mee.

Zowel naast als op het veld had vrijwel iedereen een warme muts op. De winterse temperaturen zorgden er zelfs voor dat Nicolás Lodeiro, normaal gesproken vrijwel altijd in korte broek, warm ingepakt aan de training begon. De oefensessie stond bij afwezigheid van De Boer onder leiding van de assistent-coaches Hennie Spijkerman, Dennis Bergkamp en keeperstrainer Carlo l’Ami. Na een kwartier shuttle run test vervolgde Ajax de training binnen in het krachthonk.

Theo Janssen ontbrak buiten op het kunstgrasveld. De middenvelder viel afgelopen zondag tegen FC Utrecht uit met een liesblessure en vormt een vraagteken voor de wedstrijd tegen NAC Breda. Toby Alderweireld is zaterdagavond tegen NAC wel weer inzetbaar. De Belg is volledig hersteld van zijn hamstringblessure. Ook aanvoerder Jan Vertonghen keert dit weekend terug van een schorsing waardoor Ajax’ centrale verdedigingsduo weer compleet is. De terugkeer van Alderweireld is een meevaller voor Frank de Boer gezien de vele blessures in de laatste linie.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Assistent-coach Hennie Spijkerman en Jan Vertonghen. Zaterdag keert de Belg terug van een schorsing. Assistent-coach Hennie Spijkerman en Jan Vertonghen. Zaterdag keert de Belg terug van een schorsing.
Bij afwezigheid van Frank de Boer stond de training onder leiding van de assistenten. Bij afwezigheid van Frank de Boer stond de training onder leiding van de assistenten.
De keepers Jasper Cillessen en Jeroen Verhoeven. De keepers Jasper Cillessen en Jeroen Verhoeven.
De Ajacieden waren goed ingepakt tegen de kou. De Ajacieden waren goed ingepakt tegen de kou.
Nicolai Boilesen, Derk Boerrigter en Toby Alderweireld zijn winters gekleed. Nicolai Boilesen, Derk Boerrigter en Toby Alderweireld zijn winters gekleed.
De spelers deden buiten een shuttle run test. De spelers deden buiten een shuttle run test.
Jan Vertonghen maakt een praatje met een aantal fans die waren gekomen. Jan Vertonghen maakt een praatje met een aantal fans die waren gekomen.