Menu
Alderweireld, Moisander: geen interlands

Alderweireld, Moisander: geen interlands

Toby Alderweireld en Niklas Moisander hebben zich afgemeld voor de interlands van Belgiƫ en Finland. Alderweireld werd zondag tijdens PEC Zwolle - Ajax (2-4) uit voorzorg gewisseld met liesklachten. De zieke Moisander haakte tijdens de warming-up af. Ryan Babel viel uit met een schouderblessure. De kans is heel klein dat Alderweireld en Babel zaterdag in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo inzetbaar zijn.

Na afloop van de wedstrijd tegen PEC Zwolle zijn Alderweireld en Babel allebei naar het ziekenhuis gegaan voor nader onderzoek. Bij Babel werd er naar zijn rechterschouder gekeken, die tijdens de eerste helft uit de kom schoot. Alderweireld liet zijn lies (rechts) nader onderzoeken. Bij Babel is besloten dat hij niet geopereerd hoeft te worden aan zijn schouder. De aanvaller en verdediger melden zich allebei maandag op de club om samen met de medische staf een plan van aanpak voor het herstel te bepalen.

Moisander blijft maandag thuis om verder uit te zieken. Omdat de selectie dinsdag vrij is, wordt de Fin woensdag weer bij Ajax verwacht.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Ryan Babel hoeft niet geopereerd te worden aan zijn schouder. Ryan Babel hoeft niet geopereerd te worden aan zijn schouder.