Menu
Alderweireld tot medio 2014 Ajacied

Alderweireld tot medio 2014 Ajacied

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Toby Alderweireld over de verlenging van zijn contract dat liep tot en met 30 juni 2010. De nieuwe en verbeterde verbintenis met de 20-jarige verdediger loopt tot en met 30 juni 2014 en gaat in per 1 juli 2009.

Alderweireld maakte in de winterstop de overstap naar de A-selectie van Ajax nadat hij het seizoen was begonnen in Jong Ajax. De verdediger maakte zijn debuut in het eerste elftal op 18 januari 2009 in de Eredivisiewedstrijd tegen NEC (2-4). Tot nu toe kwam hij acht keer in actie voor de hoofdmacht. Alderweireld mag zich inmiddels ook Belgisch international noemen. Hij speelde onlangs zijn eerste twee interlands voor de Rode Duivels.

,,Het is mooi om het nieuwe seizoen op deze manier te beginnen”, reageerde de jonge Belg maandag op zijn contractverlenging. ,,En het is natuurlijk een bevestiging dat ik het afgelopen seizoen goed gedaan heb. Hoe komend jaar er voor me uit gaat zien, is moeilijk te zeggen. Ik ga in ieder geval weer ontzettend mijn best doen. Het teambelang staat voorop. We moeten als Ajax echt voor de titel gaan. Dat is het belangrijkste.”

Toby Alderweireld zet zijn handtekening onder de nieuwe verbintenis. Toby Alderweireld zet zijn handtekening onder de nieuwe verbintenis.