Menu
Alderweireld traint voluit mee

Alderweireld traint voluit mee

De voorbereiding op de topper tegen PSV is woensdag officieel begonnen. De spelers van Ajax meldden zich na hun vrije dag weer op de Toekomst. Het belangrijkste nieuws was dat Toby Alderweireld volledig met de groep meetrainde. Afgelopen zondag tegen Roda JC werd hij nog uit voorzorg gewisseld, maar gezien zijn inzet op de training lijkt Ajax - PSV niet in gevaar te komen.

De wissel tegen Roda JC heeft Alderweireld duidelijk goed gedaan, zo bleek woensdag tijdens de training. De Belg werd afgelopen zondag in Kerkrade na een uur afgelost door Joël Veltman omdat er wat lichte liesklachten opspeelden. Frank de Boer gaf toen na afloop van de wedstrijd al aan dat de topper tegen PSV waarschijnlijk geen obstakel voor Alderweireld zal vormen. Des te mooier was het om tijdens de trainingspartij de bevestiging van die woorden te zien. De reserve-aanvoerder van Ajax vocht de nodige duels uit met spits Danny Hoesen.

Ajax heeft nog twee dagen om zich optimaal voor te bereiden op de kraker tegen de koploper. De achterstand bestaat momenteel zes punten en kan bij winst worden teruggebracht tot een verschil van drie. Daarbij komt een fitte Alderweireld goed van pas.

Ajax - PSV begint zaterdag om 20:45 uur in de Amsterdam ArenA. De reguliere kaarten zijn uitverkocht. Er zijn nog wel enkele business seats verkrijgbaar.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De training begon met een oefening waarbij de spelers aan een elastiek vastzaten. De training begon met een oefening waarbij de spelers aan een elastiek vastzaten.
Er waren veel fans op de open training afgekomen. Er waren veel fans op de open training afgekomen.
Frank de Boer heeft nog twee dagen de tijd om Ajax voor te bereiden op de topper tegen PSV. Frank de Boer heeft nog twee dagen de tijd om Ajax voor te bereiden op de topper tegen PSV.
Toby Alderweireld trainde voluit mee. Toby Alderweireld trainde voluit mee.