Menu

Algemeen directeur Arie van Eijden: 'Ajax gaat altijd voor de overwinning'

Voor het derde achtereenvolgende voetbalseizoen komt Ajax uit in de UEFA Champions League. We staan weer aan het begin van deze krachtmeting tussen 32 Europese topclubs, waarin Ajax in het verleden zo vaak succesvol is geweest. Nog in het seizoen 2002-2003 reikte de jonge ploeg van Koeman tot in de kwartfinale. Ajax komt dit jaar uit in Poule C met Bayern München, Maccabi Tel-Aviv en Juventus.

We bijten vandaag het spits af tegen de favoriet uit deze poule, de ‘Oude Dame’ uit Turijn. Een beladen wedstrijd. Niet alleen om de grote sportieve belangen, maar ook omdat we het opnemen tegen de nieuwe club van ex-Ajacied Zlatan Ibrahimovic.

Er is veel te doen geweest om deze redelijk onverwachte transfer. Een dag voor het sluiten van de markt kregen wij het eerste bod op de Zweedse spits. In overleg met de technische staf is unaniem besloten om Ibrahimovic te laten gaan als het een goed bod betrof. Mede ingegeven door de uitgesproken wens van de speler zelf om te vertrekken en onder voorwaarde dat er een vervanger zou worden aangetrokken.
In een recordtijd hebben we ook de onderhandelingen met de beoogde vervanger opgestart. De onderhandelingen verliepen voorspoedig, maar domme pech gooide roet in het eten. De uitkomst is bekend, Koné bleef bij Roda JC en Ibrahimovic vertrok naar Italië.

Daarnaast hebben we echter de gewenste rechterspits gecontracteerd die bovenaan ieders verlanglijstje stond. Mauro Rosales scoorde vorige week in zijn laatste interland een doelpunt tegen Peru. Vorig seizoen werd deze nieuwe Ajacied nog gekozen tot de beste speler van Argentinië. Ook Luis Filipe Kasmirski is gepresenteerd. Deze getalenteerde Braziliaanse linkspoot zijn droom is uitgekomen: spelen bij Ajax.

En laten we niet vergeten, Ajax is weer hofleverancier van het Nederlands Elftal. In Oranje spelen maar liefst vijf Ajacieden! En Ajax kent een heel brede selectie met veel kwaliteit, waarmee we met een gerust hart de strijd aangaan dit voetbalseizoen. Uiteraard met uw steun. Met de steun van al onze supporters zal Ajax ook dit seizoen weer gaan voor de overwinning. Want Ajax is immers Ajax.

Arie van Eijden