Menu
'Alle goals van Huntelaar zijn mooi'

'Alle goals van Huntelaar zijn mooi'

Supporters zijn er in alle soorten en maten. Iedereen beleeft Ajax op zijn eigen manier. In deze aflevering vertelt Sarah Elhassani uit Hoofddorp wat Ajax voor haar betekent.

Sarah met één van haar Ajax-helden, Ryan Babel. Sarah met één van haar Ajax-helden, Ryan Babel.

Naam: Sarah Elhassani
Leeftijd: 15 jaar
Woonplaats: Hoofddorp
Seizoenkaarthouder: Ik heb geen seizoenkaart, maar wel sinds vorig jaar een clubkaart. Binnenkort kan ik niet meer naar Ajax want dan verhuist ons gezin naar Canada.

Fan van Ajax sinds:
,,Sinds mijn vijfde jaar. Dat komt door mijn vader en mijn buurman. Mijn vader komt uit Marokko en daar was hij al fan van Ajax. Dus hij heeft me een beetje aangestoken. Mijn buurman zorgde er ook voor dat ik Ajax-supporter ben geworden. Hij schreeuwde altijd keihard ‘Ajax’ door de straat. Daar kon ik erg om lachen."

Eerst bezochte wedstrijd:
,,Dat was de competitiewedstrijd vorig seizoen tussen Ajax en Vitesse. Ajax won met 2-1 dankzij doelpunten van Huntelaar en Charisteas. Ik was vooral onder de indruk van de Amsterdam ArenA: echt een mooi en groot stadion."

Met wie kijk je naar Ajax-wedstrijden?
,,Met mijn vader kijk ik meestal naar Ajax op televisie. We zijn erg fanatiek dus er wordt heel wat geschreeuwd op zondag bij ons thuis."

Mooiste Ajax-moment:
,,Dat was vorige maand. Ik was in de ArenA te gast bij Ajax TV voor het item ‘De Supporter’. Het werd echt een dag om nooit te vergeten. Ik kreeg onder andere een Ajax-shirt met alle handtekeningen erop. Ook mocht ik met de spelers op de foto en kreeg ik een rondleiding door het stadion. Fantastisch."

Mooiste Ajax-doelpunt:
,,Alle doelpunten van Klaas Jan Huntelaar. Hij heeft er al zoveel gemaakt en ze zijn bijna allemaal even mooi."

Favoriete Ajax-speler op dit moment?
,,Dat zijn er een paar: Wesley Sneijder, Ryan Babel en Klaas Jan Huntelaar. Ontzettend goede voetballers en het zijn ook nog eens leuke jongens. John Heitinga vind ik trouwens ook erg goed. Hij is snel met de bal, heeft een goede pass en is net als die andere drie een leuke jongen."

Favoriete speler uit de Ajax-historie?
,,Johan Cruijff. Mijn vader heeft me een aantal videobanden over hem laten zien. Hij is erg belangrijk geweest voor de club en kon eigenlijk alles met de bal."

Favoriete club naast Ajax:
,,Ik heb geen andere favoriete club, maar ben wel een supporter van het nationale elftal van Marokko. Op de tv zie ik Marokko bijna nooit spelen, maar ik hoop wel altijd dat ze winnen."

Ajax is voor mij…:
,,Heel veel. Ik denk gewoon ontzettend vaak aan de club, aan de spelers en aan de wedstrijden."