Menu
Alle WK-gangers weer in training

Alle WK-gangers weer in training

Jasper Cillessen en Joël Veltman hebben maandag de training hervat bij Ajax 1. Daarmee zijn alle Ajax-internationals weer in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Vorige week vrijdag meldde Daley Blind zich al op de Toekomst. Wanneer de drie WK-helden weer in actie komen, is nog niet bekend.

Het was de dag van de terugkeer van de internationals Jasper Cillessen en Joël Veltman, maar natuurlijk ook de dag na de verloren wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PEC Zwolle. Voordat de Ajacieden maandag het veld opstapten, werd er eerst nog even flink nagepraat over die nederlaag. Ajax verloor zondag met 1-0 van PEC, nadat vorig seizoen ook al de bekerfinale in het voordeel van de Zwollenaren werd beslist. ,,Het moet beter”, zei Frank de Boer zondagavond al tijdens de persconferentie. De trainer moet zijn team nu klaar zien te stomen voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, aanstaande zondag in de eigen Amsterdam ArenA tegen Vitesse.

De basisspelers van het duel met PEC begonnen maandag met een rustige uitloopsessie. De selectie was niet compleet, want een flink aantal wisselspelers komt maandagmiddag nog in actie voor Jong Ajax tijdens een oefenwedstrijd tegen Al Shabab. Nick Viergever, die zondag een kniewond opliep, verscheen ook niet op het veld.

Ricardo van Rhijn stroomde na de gezamenlijke warming-up in tijdens de rondo. Hij is herstellende van zijn hamstringblessure en lijkt op de weg terug. Toen Frank de Boer zijn basisteam meenam naar een ander veld voor een potje voetvolley, sloot Van Rhijn aan bij Blind, Veltman en Robert Muric, die onder leiding van Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp een flink aantal oefeningen afwerkten. Jasper Cillessen werd ondertussen herenigd met collega Kenneth Vermeer en keeperstrainer Carlo l'Ami. Ook zij maakten er geen rustige 'welkom terug'-ochtend van. Het ging er meteen fanatiek aan toe.

Nog niet iedereen is fit, maar met de terugkeer van de internationals is de selectie in ieder geval weer compleet. En dat geeft een goed gevoel, zes dagen voor de start van de competitie.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Joël Veltman is aan het rekken en strekken. Joël Veltman is aan het rekken en strekken.
Daley Blind gaat Jasper Cillessen voor tijdens een van de oefeningen. Daley Blind gaat Jasper Cillessen voor tijdens een van de oefeningen.
Ricardo van Rhijn sloot aan tijdens de rondo en trainde later met de internationals. Ricardo van Rhijn sloot aan tijdens de rondo en trainde later met de internationals.
De spelers die zondag het grootste gedeelte van de wedstrijd tegen PEC in actie kwamen, sloten af met een pot voetvolley. De spelers die zondag het grootste gedeelte van de wedstrijd tegen PEC in actie kwamen, sloten af met een pot voetvolley.
Jasper Cillessen en Kenneth Vermeer zijn weer herenigd. Jasper Cillessen en Kenneth Vermeer zijn weer herenigd.