Menu

Alleen Boschker en de Ridder voorspelden Nederland - Zweden

Van de tien Ajacieden die de EK-poule invulden, hadden slechts twee de kwartfinale van zaterdag tussen Ajacieden Zlatan Ibrahimovic en Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder en Johnny Heitinga goed voorspeld. Alleen dacht Daniël de Ridder dat die op zondag gespeeld zou worden.

Sander Boschker dacht vooraf dat Zweden als eerste in de poule zou eindigen en Nederland, achter Tsjechië, op de tweede plaats. Daarmee is hij de enige Ajacied die deze kwartfinale helemaal goed had voorspeld. Daniël de Ridder heeft dezelfde teams weliswaar tegenover elkaar, maar hij dacht dat Zweden nummer twee zou worden en Oranje één. Daarom had hij de confrontatie tussen de Ajacieden op zondag verwacht.

Beide goede voorspellers verwachten echter een goede afloop voor de Nederlanders. De Ridder schat Oranje met 2-0 te sterk, Boschker houdt het op een 1-0 overwinning.

Maarten Stekelenburg, Julien Escudé en John O'Brien hadden wel gedacht dat Nederland zaterdag in actie zou komen. Het drietal had echter ingeschat dat de Italianen de tegenstander zouden zijn. Viktor Sikora, John van 't Schip, Yannis Anastasiou en Ronald Koeman voorspelden een aantal weken geleden dat Nederland op zondag in de kwartfinale zou strijden tegen Italië. Marco van Basten dacht de Denen dan de opponent zouden vormen. Alle tien Ajacieden voorspelden dus wel dat Van der Vaart, Sneijder en Heitinga dit weekend nog in actie zouden moeten komen.

Van 't Schip en Van Basten zijn de enige twee van de tien die hadden gedacht dat Ibrahimovic met zijn team al voortijdig naar huis zou moeten. De Ridder, Koeman en Escudé hadden niet gedacht dat Zdenek Grygera en Tomás Galásek de poulewedstrijden zouden 'overleven'.

Vier Ajacieden (O'Brien, Stekelenburg, Sikora en Anstasiou) voorspelden een confrontatie tussen de twee Tsjechische Ajacieden en Ibrahimovic.