Menu
Alleen lof voor Dialiba

Alleen lof voor Dialiba

Voor de wedstrijd van Ajax tegen Murcia was weinig mediabelangstelling van Spaanse kant. Sportkrant AS wijdde wel twee pagina’s aan het oefenduel dat in teken stond van het 100-jarig bestaan van Real Murcia.

Bij AS ging de aandacht echter niet echt uit naar Ajax, maar meer naar de prestatie van Murcia. Lof was er voornamelijk voor Dialiba, de Afrikaanse uitblinker van Murcia die Ajax velde met een assist en een doelpunt. ‘Dialiba eet Ajax op’, kopt AS. ‘De Afrikaan zorgt ervoor dat Murcia er goed uitzag.’

Voor Ajax is het een dag na de met 2-1 verloren wedstrijd tijd om de knop om te zetten en naar de wedstrijd tegen Willem II toe te werken. Deze week is de groep vanwege interlandverplichtingen niet compleet. Bruno Silva en Luis Suarez vertrokken zondagochtend al in alle vroegte samen met hun landgenoot Fabian Carini (reservekeeper van Murcia) uit het hotel om het vliegtuig te pakken richting Parijs. Daar vandaan stappen de Zuid-Amerikanen over naar Japan, waar ze een oefenwedstrijd spelen. Dennis Rommedahl nam zondagochtend ook een ander vliegtuig. Hij vertrok richting Kopenhagen, waar hij woensdag met Denemarken een oefenduel speelt tegen Spanje. De andere internationals vliegen wel eerst naar Amsterdam voor ze zich melden bij hun nationale ploeg.

De Spaanse Ajacieden Gabri en Oleguer namen direct na de wedstrijd al afscheid van hun ploeggenoten. Zij zijn een paar dagen op familiebezoek.