Menu
Alleen Meleg verder op EK o/19

Alleen Meleg verder op EK o/19

Dejan Meleg heeft zich met Servië geplaatst voor de halve finales van het EK voor spelers tot 19 jaar. De Ajax-aanvaller had in de laatste groepswedstrijd tegen Frankrijk voor het eerst een basisplaats. Het duel eindigde in 1-1, voor de Serven voldoende om als eerste te eindigen in poule B. Oranje o/19 (poule A) werd vrijdag uitgeschakeld na 3-2 verlies tegen Spanje.

Bij Oranje o/19 hadden Mickey van der Hart, Kenny Tete en Danzell Gravenberch een basisplaats, maar de Ajacieden konden niet verhinderen dat Spanje het duel won. Het team van bondscoach Wim van Zwam kwam voor rust nog wel op voorsprong door een doelpunt van Clint Leemans, maar in de tweede helft trokken de Spanjaarden de boel recht, door in een kwartier tijd drie keer te scoren. Anass Achahbar maakte in blessuretijd nog de 3-2 vanaf de penaltystip.

Door het verlies eindigt Oranje als derde in de poule en zit het toernooi erop. Dejan Meleg neemt het met Servië in de halve finales op tegen Portugal. De andere halve finale gaat tussen Spanje en Frankrijk.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees